FENA biznis     | 16.11.2021. 12:21 |

BBI banka prepoznata kao najbolja banka za javno-privatna partnerstva u BiH

FENA Saopćenje

BBI banka prepoznata kao najbolja banka za javno-privatna partnerstva u BiH
 

Bosna Bank International d.d. Sarajevo prepoznata je kao "Najbolja banka za javno-privatna partnerstva u BiH za 2021.“, a njen član Uprave Nedžad Gušić izabran je za "Najboljeg korporativnog i investicijskog bankara u BiH" u izboru časopisa International Business Magazine sa sjedištem u Dubaiju. International Business Magazine iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) specijalizirani je časopis koji promovira razvoj inovativnih poslovnih ideja u svijetu koje potiču privredni razvoj, te imaju pozitivan utjecaj na društvo.

Stručni žiri je ocjenjivao kandidate i uspješne poslovne strategije iz cijelog svijeta, a ova priznanja imaju za cilj nagraditi izvrsnost u poslovanju kompanija, kako u javnom tako i u privatnom sektoru. 

Inače, na tržištu BiH BBI banka jedan je od pionira i lidera u javno-privatnim partnerstvima i do sada su uspostavili saradnju sa svim nivoima vlasti kroz partnerstva i projekte koji su rezultirali smanjenjem troškova finansiranja za privrednike, posebno za mala i srednja preduzeća. Na ovaj način, putem povoljnih finansijskih linija, subvencioniranih od strane lokalnih zajednica, BBI banka je u proteklih nekoliko godina alocirala više od 220 miliona KM za privrednike u BiH.

Kvalitet aplikacije BBI banke za mobilno bankarstvo mBBI također je prepoznat i nagrađen. Ova usluga digitalnog bankarstva izuzetno je dobro prihvaćena kod klijenata BBI u BiH i inostranstvu, jer omogućava brzo, jednostavno i sigurno obavljanje svih bankarskih transakcija putem mobilnog telefona. BBI je zabilježila izuzetan rast korisnika Android i iOS aplikacije mBBI tokom protekle dvije godine, a najavljene su i nove funkcionalnosti, koje će klijentima dodatno olakšati bankarske poslove.

 
Izvor: 2021 Award Winners | International Business Magazine (intlbm.com)

·         Best Corporate Public-Private-Partnership (PPP) Bank Bosnia and Herzegovina 2021

·         Best Retail Mobile Banking App Bosnia and Herzegovina 2021

·         Best Corporate and Investments Banker Bosnia and Herzegovina 2021 (Mr. Nedžad Gušić)  

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Otvorena online registracija za 11. Sarajevo Business Forum

Potpisani prvi ugovori iz subvencionirane linije za privrednike SBK

Iskoristite BBI akcijsku ponudu na depozite do 20.000 KM

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu