Ekonomija     | 17.11.2021. 12:16 |

United Grupa imenovala izvršne direktore kompanija Vivacom i Nova u Bugarskoj

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. novembra (FENA) - United Grupa, vodeća telekomunikacijska i medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, objavila je danas da je imenovala Nikolai Andreeva za izvršnog direktora kompanije Vivacom, vodećeg operatera u Bugarskoj.

United Grupa je objavila također da je Dirk Gerkens, direktor za program, produkciju i oglašavanje kompanije United Media, imenovan za izvršnog direktora kompanije Nova Broadcasting Group, najveće bugarske medijske kompanije.

Od 1. decembra Andreev preuzima funkciju od dosadašnjeg direktora kompanije Vivacom Atanasa Dobreva koji je u augustu najavio povlačenje, dok će na njegovo mjesto izvršnog direktora kompanije Nova doći Dirk Gerkens, bivši generalni direktor RTL Kluba i TV2 u Mađarskoj.

 - Sretni smo da danas imenujemo dva iskusna direktora u Bugarskoj. Nikolai je izuzetan profesionalac koji je dokazao svoje kvalitete u nekoliko industrija, između ostalog razvijajući kompaniju Nova u uspješnu kompaniju kakva je danas. Dirk je kao direktor televizija sa preko 25 godina iskustva veoma cijenjen širom Evrope - rekla je izvršna direktorica United Grupe Victoriya Boklag.

Boklag je dodala da je uvjerena da će pod njihovim rukovodstvom kompanije Vivacom i Nova Broadcasting Group nastaviti uspješno poslovanje iz prethodnih godina.

 - Bugarsko tržište i naše poslovanje u toj zemlji su veoma važni za United Grupu. Sigurna sam u dalji uspjeh Vivacom i Nova kompanija -  zaključila je Boklag.

Andreev se pridružio Novoj Broadcasting Group kao finansijski direktor 2009. godine, a 2019. godine imenovan je za izvršnog direktora. Magistar je finansija i dobitnik je EI/Forbes nagrade „Finansijski direktor godine“ 2014. godine.

Gerkens se prošle godine kao član Upravnog odbora kompanije United Media pridružio United Grupi i od kupovine kompanije Nova Broadcasting Group uključen je u upravljanje ovim biznisom.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Galić na Drugoj crnomorskoj konferenciji Krimske platforme u Republici Bugarskoj

Bugarska dobila prelaznu vladu, vanredni izbori 9. juna

Bugarska i Rumunija priključile se 'zračnom i morskom' Šengenu

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'