Bosna i Hercegovina     | 29.11.2021. 12:09 |

SAD nastavlja sa snažnom podrškom Ministarstvu odbrane i OSBiH u 2022.

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. novembra (FENA) - Pomoćnik ministra odbrane BiH za međunarodnu saradnju Zoran Šajinović i odbrambeni ataše SAD-a u BiH brigadir Michael Tarquinto potpisali su danas Memorandum o razumijevanju - Plan aktivnosti bilateralne odbrambene saradnje za 2022. (Plan M2M aktivnosti) između Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva odbrane SAD.

Šajinović je zahvalio na pomoći i podršci SAD-a bh. institucijama, te kazao da su bile, jesu i ostat će i u budućnosti partner broj jedan kada je u pitanju podrška, pomoć i saradnja u oblasti odbrane sa Bosnom i Hercegovinom.

On je u ime Ministarstva odbrane BiH zahvalio cijelom timu SAD-a na predanom radu i zalaganju, kao i predstavnicima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH koji su radili na pripremi ovog plana koji će doprinijeti povećanju opremljenosti i osposobljenosti Oružanih snaga BiH, kao i nastavku prijateljske i partnerske saradnje u oblasti odbrane.

Ceremoniji potpisivanja prisustvovali su predstavnici organizacijskih jedinica MO BiH i ZŠ OS BiH zaduženi za implementaciju aktivnosti iz programa saradnje sa SAD-om, koji su ujedno i sarađivali u pripremi tog dokumenta.

U pratnji brigadira Tarquinta, ceremoniji potpisivanja prisustvovao je i šef Ureda za odbrambenu saradnju (ODC) Ambasade SAD-a u BiH major Taib Grozdanić, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Američki Senat odobrio zakon kojim bi TikTok mogao biti zabranjen u Americi

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel