Bosna i Hercegovina     | 30.11.2021. 17:05 |

Brkić-Strutewagen: Belgija predana europskoj perspektivi BiH i zapadnog Balkana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. novembra (FENA) - Zamjenik ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je danas u nastupni posjet šefa Diplomatskog ureda Kraljevine Belgije u BiH Benjamina Strutewagena.

Tom prigodom su potvrđeni dobri bilateralni odnosi između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Belgije te iskazana snažna opredijeljenost za razvitak suradnje dviju zemalja.

Na početku sastanka zamjenik ministrice Brkić poželio je dobrodošlicu šefu Diplomatskog ureda Strutewagenu te ga informirao o aktualnoj političkoj situaciji u BiH i aktivnostima kada su u pitanju europske i euroatlantske integracije te reformski procesi, s naglaskom na nužnost izmjena Izbornog zakona do kraja ove godine. Bilo je riječi i o odnosima u kontekstu rada i funkcioniranja institucija na razini BiH.

Zamjenik Brkić, koji je i predsjedatelj Povjerenstva za suradnju sa NATO-om BiH, izvijestio je sugovornika da su članovi Povjerenstva konsenzualno prihvatili Program reformi 2021 te izrazio nadu da će Vijeće ministra BiH u skorom vremena usvojiti taj dokument.

Belgijski šef Diplomatskog ureda zahvalio je na prijemu i iskazao uvjerenje u daljnje jačanje bilateralne suradnje dvije prijateljske zemlje za vrijeme njegovog diplomatskog mandata.

Naglasio je snažnu predanost Belgije europskoj perspektivi BiH i zapadnog Balkana, kao i reformskim naporima u okviru europskog puta naše zemlje, kako na bilateralnoj razini, tako i kroz institucije Europske unije. Posebice je istaknuo značaj programa razmjene iskustava vezanih za europski put BiH i ispunjenje 14 prioriteta iz Mišljenja Europske komisije (EK), saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Konaković sa delegacijom Grupe prijateljstva Saveznog parlamenta Republike Austrije

Konaković i Koopman:  Otvaranje pristupnih pregovora sa BiH istorijska prilika

Brkić: Integracija u EU i unapređenje odnosa s NATO-om prioriteti bh. vanjske politike

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu