Bosna i Hercegovina     | 06.12.2021. 09:34 |

Danas sjednica Predsjedništva BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. decembra (FENA) - Na sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine zakazanoj za danas ponovno bi se trebao naći Prijedlog odluke o prihvatanju Međunarodnog sporazuma između Evropske unije i BiH o učešću BiH u programu Evropske unije Horizont Evrope - Okvirni program za istraživanje i inovacije.

Naime, na dnevnom redu vanredne sjednice Predsjedništva BiH 4. decembra, koju je sazvao predsjedavajući Željko Komšić zbog hitnosti potpisivanja sporazuma, bio je Prijedlog odluke o prihvatanju ovog sporazuma.

Predsjedništvo BiH tada, nakon glasanja, sa dva glasa za predsjedavajućeg Željka Komšić i član Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, a bez glasa srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, nije postiglo konsenzus o prihvatanju navedenog sporazuma.

Toj sjednici su prisustvovali Željko Komšić i Šefik Džaferović, dok joj srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije prisustvovao.

U skladu s Poslovnikom o radu Predsjedništva BiH, zbog nepostizanja konsenzusa, predsjedavajući Predsjedništva BiH će ovu tačku uvrstiti na narednu sjednicu Predsjedništva BiH kao obaveznu tačku dnevnog reda, a koja je zakazana za danas u 14.00 sati.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Sjednica Predsjedništva HNS-a BiH u petak u Mostaru

Danas sjednica Vlade Federacije BiH povodom prve godine rada u ovom mandatu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu