Bosna i Hercegovina     | 07.12.2021. 15:02 |

Intenzivirana izgradnja kompleksa Pritvorske jedinice KPZ-a Sarajevo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. decembra (FENA) - Intenzivirana je  izgradnja kompleksa Pritvorske jedinice Kazneno popravnog zavoda (KPZ) Sarajevo na Igmanu.

KPZ Sarajevo je raspisao tender za nabavku usluga izrade Glavnog projekta infrastrukture (snabdjevanje vodom, kanalizacije, kablovske kanalizacije, lokalni putevi, vanjska rasvjeta) za lokalitet Igman - Blažuj.

Rok za izradu investiciono-tehničke dokumentacije je četiri mjeseca od dana potpisivanja ugovora, a nakon toga kreće postupak izbora izvođača radova, tako da će Kazneno-poravni zavod poluotvorenog tipa Sarajevo ovim aktivnostima omogućiti stavljanje u funkciju Kompleksa pritvorske jedinice čija je gradnja u toku.

Radovi se finansiraju iz sredstava IPA pod pokroviteljstvom Delegacije EU, gdje je kao izvođač radova od EU odabrana firma Integral d.o.o. Banja Luka.

Lokalitet na kojem se gradi savremeni kompleks pritvorske jedinice dosad nije imao riješena pitanje infrastrukture, tako da će zajedničkim angažmanom lokalne zajednice i KPZ-a Sarajevo biti riješena pitanja vode i kanalizacije, saobraćajnice, električne energije i dr., saopćeno je iz KPZ Sarajevo.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Potpisan Memorandum o unapređenju zatvorskog sistema i rekonstrukcije zgrada pravosudnih institucija

Šest migranata stavljeno pod nadzor, u imigracioni centar

Stvaraju se uvjeti za potpuno rješavanje smještajnih kapaciteta KPZ Sarajevo

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu