Bosna i Hercegovina     | 10.12.2021. 13:17 |

Općina Novo Sarajevo - Sufinansiranje javnih kuhinja s područja KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. decembra (FENA) - Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović danas je u zgradi Općine potpisao ugovore o sufinansiranju javnih kuhinja s područja Kantona Sarajevo. Potpisivanju ugovora prisustvovala je i ministrica za rad, socijalnu politiku, reseljene osobe i zbjeglice Kantona Sarajevo Ivana Prvulović.

Ove godine Općina Novo Sarajevo je putem Javnog poziva podržala rad pet javnih kuhinja udruženja i humanitarnih organizacija: Srpsko humanitarno udruženje "Dobrotvor", Humanitarna organizacija "Merhamet", Humanitarno pastoralna organizacija "Caritas Vrhbosanske nadbiskupije", Općinska organizacije Crvenog križa Novo Sarajevo i  Humanitarno - karitativna organizacija "Kruh svetog Ante Franjevačke provincije Bosne Srebrene".

Tanović je, u svom obraćanju, istakao kako su sredstva u iznosu od 24.000 KM raspoređena za troškove dodatne ponude koju javne kuhinje trebaju omogućiti korisnicima s područja općine Novo Sarajevo.

- Ove godine želja nam je bila da se korisnicima javnih kuhinja, pored redovnih obroka podijele paketi s osnovnim životnim namirnicama, svježim voćem, proizvodima za održavanje lične i porodične higijene i slično. Općina će, kao i do sada nastaviti podržavati rad javnih kuhinja s ciljem pružanja pomoći onima kojima je najpotrebnija - istakao je Tanović.

Predstavnici javnih kuhinja zahvalili su se Općini Novo Sarajevo i načelniku Tanoviću što je ove godine prvi put javno i transparentno raspisan javni poziv za sufinansiranje rada kuhinja, kako bi se sredstva rasporedila svim javnim kuhinjama Kantona Sarajevo, a koje imaju korisnike sa područja Općine Novo Sarajevo.

Ministrica Prvulović je podržala angažman Općine Novo Sarajevo kada je u pitanju pomoć i podrška humanitarnim udruženjima i javnim kuhinjama, ističući da je resorno Ministarstvo ove godine za rad šest javnih kuhinja izdvojilo više od dva miliona KM, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Općina Novo Sarajevo nastavlja podršku Memorijalnom centru Potočari

Općina Novo Sarajevo - Od ove godine sve porodilje imaju pravo na jednokratnu novčanu pomoć

IDDEEA pružila pomoć Općini Novo Sarajevo na putu digitalne efikasnosti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu