Svijet     | 11.12.2021. 11:44 |

Desetak povrijeđenih u eksploziji u palestinskom logoru u Libanu

FENA Internet

BEJRUT, 11. decembra (FENA) - Desetak ljudi je povrijeđeno u velikoj eksploziji koja je odjeknula u palestinskom logoru u južnom libanskom lučkom gradu Tyre u petak navečer, saopćili su spasilački radnici s mjesta događaja i palestinski izvori iz logora.

Libanska državna Nacionalna novinska agencija (NNA) javila je o nekonkretiziranoj cifri poginulih, ali su lokalni mediji i radnici civilne zaštite javili da nije bilo žrtava. Sigurnosni izvor također je kazao da nema žrtava.

NNA je javila da je eksplozija odjeknula u Hamasovom skladištu naoružanja u logoru Burj al-Shemali, i sudija je naredio snagama sigurnosti da pokrenu istragu.

Brojne noružane palestinske frakcije, među kojima su Hamas i pokret Fatah, praktično drže kontrolu nad otprilike desetak palestinskih izbjegličkih logora u zemlji, u koje libanske vlasti po običaju ne ulaze.

Novinska agencija Shehab, koja se smatra bliskom Hamasu, navela je riječi palestinskog izvora da je eksploziju izazvala varnica u kanisterima s kisikom koji se skladište u okviru borbe protiv pandemije COVID-19.

Sigurnosni izvor izjavio je da je vatra otada stavljena pod kontrolu.

Hamas nije imao zvanični komentar.

Područje u okolini mjesta eksplozije evkuirano je i spasilačke službe poslane su na lice mjesta, saopćio je palestinski izvor.

Snimci s mjesta nesreće koje su prikazali lokalni mediji prikazuju brojna crvena svjetla iznad južnog libanskog grada za kojima je uslijedila velika eksplozija i lomljava stakla, prenosi Reuters.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Liban nastavlja 'dobrovoljnu' repatrijaciju Sirijaca

Priština: U eksploziji ručne bombe oštećeno šest automobila

Hezbolah uzvratio raketnim napadom na Izrael, ubijen 25-godišnjak

Promo

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa

Poziv na panel-diskusiju u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli