Bosna i Hercegovina     | 13.12.2021. 12:59 |

Radmanović otkazao sastanak sa kopredsjedavajućim POSP-a Romeom Franzom

FENA Saopćenje

SARAJEVO,  13. decembra (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) Nebojša Radmanović otkazao je za danas dogovoreni sastanak sa predsjedavajućim Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa BiH i Kosovom i kopredsjedavajućim POSP-a Romeom Franzom.

 - Ranije dogovoreni sastanak otkazan je bez obzira na dobru volju da se razgovara o daljnjim aktivnostima POSP-a, kao izuzetno važnog tijela za saradnju između Parlamentarne skupštine BiH i Evropskog parlamenta. Međutim, Radmanović smatra potpuno neprihvatljivim jednostrane političke stavove i netačne i pristrane izjave Franza, koje su objavljene po njegovom dolasku u posjetu Bosni i Hercegovini, te je zbog toga donio odluku da otkaže sastanak sa Franzom.

Radmanović ostaje otvoren za saradnju i razgovore sa zvaničnicima Evropskog parlamenta i izražava očekivanje da će se ti razgovori voditi u atmosferi demokratije, tolerancije i punog međusobnog uvažavanja - saopćeno je iz Iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojše Radmanovića, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Radmanović čestitao Ramazanski bajram: Povod da se prisjetimo zajedničkih vrijednosti

Završena sjednica Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između PSBiH i POSP

U Strazburu počela sjednica Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje između PSBiH i EP

Promo

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel  

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'