Ekonomija     | 13.12.2021. 15:58 |

Delegacija Razvojne banke FBiH u Privrednoj komori TK

FENA Anisa Mahmutović

TUZLA 13. decembra (FENA) - U Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla upriličen je prijem za delegaciju Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine. 

Istaknuto je da Kantonalna privredna komora Tuzla sa najvećim brojem članica među kantonalnim komorama u Federaciji može biti dobra platforma u saradnji sa privredom za nove iskorake, plasiranje novih ideja, proizvoda i programa.

- Možemo se pohvaliti da je našim članicama na usluzi naša web stranica koja se ažurira na dnevnoj bazi, da smo jedna od rijetkih komora koja i dalje priprema i izdaje novinu 'Komorski informator' koja je posvećena članicama. Također, prva smo komora u regionu, vjerovatno i šire koja je pokrenula i još uvijek realizuje, evo već desetak godina, servis za naše privrednike, nešto kao newsletter koji se distribuira svako jutro na oko 600 mail adresa u BiH, Crnoj Gori, Srbiji i Hrvatskoj, sa najnovijim vijestima iz privrede Tuzlanskog kantona, BiH, regije i svijeta - izjavio je Nedret Kikanović, predsjednik Kantonalne komore Tuzla

Kako je istakao Semir Fejzić, izvršni direktor za upravljanje rizicima u Razvojnoj banci FBiH, sastanak je realizovan sa ciljem jačanja odnosa sa privredom Tuzlanskog kantona.

- Imamo aktivnosti na ovom području, smatramo da smo izgradili povjerenje kod privrednika i upravo na tom temelju želimo graditi još kvalitetniju saradnju sa privredom i to upravo putem Komore. Želimo još u većoj mjeri približiti naše aktivnosti, usluge, proizvode privrednicima Tuzlanskog kantona, a smatramo da je najkvalitetniji put za to upravo kroz komorska udruženja - izjavio je Fejzić.

Dalibor Milinković, izvršni direktor za istraživanje i razvoj u Razvojnoj banci Federacije Bosne i Hercegovine, kazao je da su pokrenute aktivnosti na saradnji sa jednom televizijskom kućom, a u cilju kvalitetnijeg i snažnijeg marketinškog pristupa promociji usluga i proizvoda Razvojne banke.

- Upravo je Komora partner s kojim možemo razviti mogućnost prezentacije naših pet novih proizvoda. Želimo u saradnji sa Komorom u 2022. godini privrednicima predstaviti naše kreditne linije na 'njihovom pragu', posjetiti ih u njihovim firmama i biti značajna podrška razvoju poljoprivrede, prehrambene industrije, obnovljivih izvora energije i drugih djelatnosti. Možemo reagirati u danu i smatramo da je to naša velika prednost - izjavio je direktor Milinković.

Delegaciju u kojoj je bila i Senija Bubić, izvršna direktorica za podršku poslovanju, predvodio je Mensud Bašić, predsjednik Uprave Razvojne Banke FBiH, koji se zahvalio predsjedniku Kikanoviću na prijemu i spremnosti da se zajednički provedu aktivnosti na povezivanju Razvojne banke i privrednika. 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Obezbijeđena sredstva za rekonstrukciju Terminala tečnih naftnih derivata u Bihaću

Preduzećima skoro šest miliona KM za ekonomski rast i razvoj kroz subvencioniranje dijela kamate

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel