Regija     | 16.12.2021. 11:17 |

Mikulić u Beogradu učestvovao na radionici za inspekciju cestovnog prometa

FENA Saopćenje

SARAJEVO/BEOGRAD, 16. decembra (FENA) - Na poziv Sekretarijata Transportne zajednice u Beogradu, glavni federalni saobraćajni inspektor Tomislav Mikulić sudjelovao je na radionici prvenstveno namijenjenoj za inspekciju cestovnog prometa pod nazivom Radionica za inspekciju cestovnog prometa za regionalne učesnike Transportne zajednice.

Radionica je provedena kao program obuke o temama u vezi sa inspekcijom cestovnog prometa, koja je sudionicima omogućila sticanje znanja i razumijevanja razvoja prometnih politika i propisa Evropske unije.

Sudionici radionice su upoznati o načinima rada poljske inspekcije za cestovni promet, propisima i pravilima o vremenu vožnje i odmoru vozača prema Evropskom sporazumu o radu posada vozila uključenih u međunarodni cestovni saobraćaj (AETR), korištenju tahografa, vrstama tahografa, kalibracijom i pregledom tahografa, strukturom i radom analognih i digitalnih tahografa, manipulacijama tahografom, pokretnim tehničkim pregledom vozila na cesti i područjem primjene Uredbe (EZ) br. 561/2006 u kontekstu sigurnosti cestovnog prometa.

Radionica je održana u suradnji s Ambasadom Republike Poljske u Beogradu i Generalnim inspektoratom za cestovni promet u Varšavi, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Anketa: Oko 60 posto Beograđana sudjelovat će na izborima 2. lipnja

Kadro Nargilić osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu IMMAF u Beogradu 

Srbija: Brnabić će raspisati nove beogradske izbore za 2. lipnja

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel