Stranačke aktivnosti     | 17.12.2021. 17:36 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Saopštenje za javnost


Predsjednik Partije demokratskog progresa, Branislav Borenović, sastao se danas u Banjaluci sa ambasadorkom Republike Češke u BiH Ivanom Hlavsovom.

- Češka je odličan primjer srednjorvropske zemlje koje je zabilježila izuzetan napredak proteklih godina i iz njihovog iskustva možemo mnogo da učimo i primjenjujemo. Zbog geografskog položaja i svih resursa koji su nam dostupni, imamo bar jednaku razvojnu šansu, a prvi i osnovni usloov je promjena destruktivnih politika koje vladaju, rekao je Borenović.

Borenović je istakao da u BiH vlada negativna konkurencija i tenzije koje proizvode vladajući faktori.

- Republika Srpska i FBiH treba da se takmiče u privrednom razvoju, većem broju radnih mjesta, visini penzija i plata, zadržavanju ljudi u svojim gradovima, a ne kao do sada, na teškim kvazi-nacionalnim temama koje koriste samo tobožnjim patriotama u sva tri naroda da pokušaju da zadrže svoje političke pozicije. Od nas građani očekuju nove, konkretne i pozitivne politike, što ćemo i ponuditi, a vjerujem i realizovati nakon izbora naredne godine, poručio je Borenović.

 

Banja Luka, 17.12.2021.

Informativna služba PDP-a

 

 

 

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP

Saopćenje za javnost Partije demokratskog progresa (PDP)

Saopćenje za javnost Partije demokratskog progresa

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel