Bosna i Hercegovina     | 26.01.2022. 16:11 |

Udruga "i" iz Konjica dobila vrijednu donaciju

FENA Saopćenje, Foto/ SOGFBIH

KONJIC, 26. siječnja (FENA) - U sklopu projekta "Jačanje lokalnih kapaciteta za implementaciju Agende 2030 i principa Nikoga ne zapostaviti", Savez općina i gradova Federacije BiH (SOGFBIH) je u suradnji s Općinom Konjic uručio donaciju Udruzi djece, roditelja i omladine sa cerebralnom paralizom i ostalim teškoćama u razvoju "i" iz Konjica.

 

Udruzi "i" dodijeljeni su tableti, laptop, kuhinjski aparati, zaštitna oprema (maske, rukavice, dezinfekcijska sredstva) i brojne edukativne i društvene igre, priopćeno je iz SOGFBIH-a.

Projekt se provodi uz podršku NALAS-a, Mreže asocijacija lokalnih vlasti Jugoistočne Europe i GIZ-a, Njemačkog društva za međunarodnu saradnju. Cilj projekta je pružanje podrške i pomoći najugroženijim grupama stanovništva u Federaciji BiH.

Načelnik Konjica Osman Ćatić istaknuo je da Općina pruža kontinuiranu podršku Udruzi i planira aktivnosti koje će dalje unaprijediti njezin rad.

Udruga "i" aktivno djeluje dvadeset godina i okuplja roditelje djece i mladih s poteškoćama u razvoju. Kroz svoje aktivnosti zalaže se za poboljšanje kvalitete života djece i mladih s poteškoćama u razvoju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Brigadni general Oružanih snaga BiH Mirsad Ahmić sa suradnicima posjetio Konjic

U Konjicu održana 11. MS Community BiH konferencija

Grad Konjic: Učinjen korak naprijed ka energetskoj nezavisnosti

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu