Servisne informacije     | 26.02.2022. 13:52 |

Kolovoz mjestimično zasniježen u višim predjelima zapadne Bosne

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. februara (FENA) - Kolovoz je mjestimično zasniježen u višim predjelima zapadne Bosne. U BIHAMK-u izdvajaju putne pravce: Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar, Glamoč-Mliništa, Livno-Kupres i Livno-Bosansko Grahovo. Na tim dionicama puše jak vjetar koji mjestimično formira sniježne nanose. 

 

 

Na ostalim putevima kolovoz je pretežno mokar, a izuzetak su južni krajevi gdje se saobraća po suhom kolovozu. Skreću pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i podsjećaju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 04.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (od 22 do 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. 

Sporije, zbog radova saobraća se i na putnim pravcima: Srebrenik-Ormanica (izlaz iz Srebrenika), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Velika Kladuša i Gradina. 

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Izačić, objavio je BIHAMK. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Pojačan promet vozila na izlazu iz BiH na GP Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Ivanica

BIHAMK - Pojačan promet na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška, Velika Kladuša i Gradina

Danas dvije obustave saobraćaja na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj

Promo

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa

Poziv na panel-diskusiju u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli