Bosna i Hercegovina     | 09.03.2022. 19:40 |

Čović: Politička i društvena kriza u BiH mora se žurno rješavati

FENA Saopćenje, Foto/ HDZ BiH

ŽEPČE, 9. ožujka (FENA) - Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda PS BiH Dragan Čović u srijedu se u Žepču sastao sa stranačkim dužnosnicima Zeničko-dobojske županije (ZDŽ) s kojima je, među ostalim, razgovarao o političkoj situaciji, aktualnim projektima i stranačkim aktivnostima.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH u ZDŽ i predsjednik Kluba Hrvata u Domu naroda Parlamenta FBiH Ivo Tadić, federalni ministar prostornog uređenja i predsjednik OO HDZ BiH Žepče Josip Martić, načelnik Žepča Mato Zovko, predsjednici općinskih odbora HDZ-a BiH u ZDŽ i svi dužnosnici, te je održana proširena sjednica Županijskog odbora HDZ-a BiH Zeničko-dobojske županije, priopćeno je iz ove stranke.

Govoreći o trenutnoj političkoj situaciji te stranačkim aktivnostima, Čović upoznao je nazočne o daljnjim koracima kao i modelima koje su hrvatski legitimni predstavnici i pregovarači ponudili u pregovaračkim procesima.

Svi hrvatski dužnosnici uključeni u pregovore bili su, kazao je Čović, konstruktivni nudeći više desetina modela i prijedloga koji u potpunosti implementiraju odluke Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH, za ograničene izmjene Ustava i izmjene Izbornog zakona.

Politička i društvena kriza u BiH mora se žurno rješavati, stav je svih nazočnih dužnosnika. Legitimno predstavljanje hrvatskog naroda na svim administrativno-političkim razinama vlasti ključno je za budućnost Bosne i Hercegovine i stvarni problem se konačno mora riješiti ,dodaje se u priopćenju.

Također, upućena je jednoglasna potpora Čoviću i pregovaračkom timu u budućim pregovorima o reformi izbornog zakonodavstva i ograničenih ustavnih reformi, kao i postizanju konačnog dogovora.

Razgovarano je i o jačanju gospodarstva, investicijama, razvoju, kao i stranačkim aktivnostima izvršne i zakonodavne vlasti na području gradova i općina Zeničko-dobojske županije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

SIPA pretresla jednu lokaciju u Žepču

Đaci se jučer vratili u školske klupe u općini Usora, u ponedjeljak će i u Žepču

Dvojica radnika upali u rijeku Bosnu, u toku potraga

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu