Bosna i Hercegovina     | 21.03.2022. 20:55 |

Više od stotinu programa u okviru manifestacije Dan općine Travnik

FENA Duško Pucar, Foto: Duško Pucar

TRAVNIK, 21. ožujka (FENA) - Svečanim defileom članica plesnog studija i travničkih glazbenih društava u ponedjeljak je započelo obilježavanje Dana općine Travnik.

Ove godine manifstacija doživljava svoje jedanaesto izdanje, a u naredna tri tjedna ponudit će stotinjak kulturno-zabavnih i sportskih sadržaja.

Planirane su brojne umjetničke izložbe i performansi, promocije knjiga i kazališne predstave, raznovrsna edukativna predavanja, zabavne radionice za odrasle i najmlađe, kao i mnoštvo sportskih aktivnosti.

Glasnogovornica manifestacije Aldijana Dizdar kazala je da su izuzetno sretni što se svečana atmosfera ponovo vratila u Travnik, te da ih posebno raduje što je u ovogodišnji program uključeno više od 3000 sudionika.

- Raznovrsnost kulturne baštine svjedoči da je Travnik oduvijek bio mjesto susreta različitih civilizacijskih i religijskih tokova - kazala je Dizdar.

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća Travnik, Travničani i svi posjetitelji su danas imali priliku uživati u brojnim zanimljivim sadržajima koji su prezentirani u Bosanskoj ulici.

Pored sajma organske proizvodnje, izložbe učenja i igara najmlađih Travničana i druženja s vatrogascima i policajcima, omogućene su i besplatne usluge poput vožnje turističkim vlakićem “Ćirom“, te šišanja u muškom frizerskom salonu.

Također, kao i prethodnih godina, neizostavna je i popularna travnička „kajganijada“ koja se već dugi niz godina održava na tvrđavi Stari grad.

Ovogodišnja manifestacija održava se pod motom „Travnik u očima djeteta“ pa je tako veliki broj programa namijenjen upravo djeci.

- Ove godine, nažalost, neće biti organizirana ceremonija zajedničkih vjenčanja, koja je jedinstven i poseban dio manifestacije, ali će svi mladenci 21. ožujka biti oslobođeni plaćanja svih administrativnih troškova - kazala je Dizdar.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Bogat sadržaj za Dan općine Travnik

Više od stotinu programa na kulturno-zabavnoj manifestaciji 'Dan općine Travnik'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu