Bosna i Hercegovina     | 28.03.2022. 13:51 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Za 30.godišnjicu Narodne kuhinje Stari Grad Hadžibajrić potpisao ugovor o dodjeli 40.000 KM

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28.marta (FENA) - Narodna kuhinja Stari Grad, koja svakodnevno nahrani više od 750 korisnika - socijalno ugroženih građana koji su na rubu egzistencije, obilježava 30.godišnjicu rada.

U čast humanitarke i dugogodišnje upraviteljice Tetke Zilhe koja je umrla 1.oktobra 2021.godine, uprava Narodne kuhinje pripremila je danas korisnicima posebne poklone upakovane u vrećice s njenim imenom.

Tradicionalno, na dan osnivanja Narodne kuhinje Stari Grad, naćelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i danas je potpisao ugovor sa predsjednikom Udruženja Narodna kuhinja Amirom Radeljašom o dodjeli 40.000 KM.

U posljednjih 13 godina za rad Narodne kuhinje iz budžeta Općine Stari Grad izdvojeno je više od 500.000 KM, a načelnik Hadžibajrić najavio je i nastavak podrške.

- Volio bih kada bi se broj korisnika kuhinje smanjivao, ali nažalost to nije tako. Zato moramo svi pomagati, da niko ne ostane gladan i da kuhinja uvijek ima otvorena vrata za sve kojima je potrebna - izjavio je Hadžibajrić.

Bliži nam se i mjesec ramazan, dodao je, te će nastojati da se u Narodnoj kuhinji osiguraju kvalitetni obroci za sve postače.

- Tako je radila i rahmetli Tetka Zilha svake godine. Ona je ostavila veliki trag i pečat u radu ove kuhinje i moramo nastaviti njenim putem - istakao je Hadžibajrić.

Pola godine nakon smrti Tetke Zilhe, Narodna kuhinja Stari Grad sa svojih pet uposlenika uspijeva da prati put koji je ona zacrtala još prije 30 godina. Svakodnevno od 08,30 do 11,00 sati 620 korisnika preuzima svoje obroke u Narodnoj kuhinji, a još 144 obroka nose se na njihov punkt u Tarčinu.

Nakon potpisivanja ugovora, načelnik Hadžibajrić se uključio u podjelu obroka korisnicima Narodne kuhinje Stari Grad Sarajevo, saopćeno je iz Općine.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U Sarajevu preminula Zilha Šeta   

Narodna kuhinja Stari Grad, uz mjere opreza, priprema obroke za korisnike

Narodna kuhinja "Stari Grad" za korisnike 24. decembra sprema posebne obroke

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu