Servisne informacije     | 06.04.2022. 09:42 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

EPBiH pokrenula aplikaciju za kupce električne energije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Elektroprivreda BiH je pokrenula mobilnu aplikaciju koja pruža brz i jednostavan pregled informacija za kupce električne energije. 

Ova besplatna aplikacija na siguran i praktičan način omogućava samostalno očitanje i dostavu informacija o stanju na brojilu, prijavu kvarova i reklamacija, pregled statusa podnesenih zahtjeva. Također, dostupan je i uvid u potrošnju električne energije, pregled računa, načine plaćanja, brojeve žiro računa, kalkulator za procjenu iznosa mjesečnog računa,a omogućena je dostava notifikacije o isteku roka za plaćanje računa, te druge korisne informacije.

Za registraciju mjernog mjesta u aplikaciji je dovoljan broj računa tj. referenca, te broj mjernog mjesta, a korisnik može izvršiti brisanje, ažuriranje podataka ili dodavanje više mjernih mjesta.

Putem mobilne aplikacije se može realizirati i registracija na usluge e-račun, e-planska te sms-stanje računa, dok automatska registracija usluge m-planska korisniku omogućava prijem push notifikacija na mobilne uređaje o planskim isključenjima za pridružena mjerna mjesta.

Pored navedenog, korisnicima je na mobilnoj aplikaciji dostupan geografski prikaz lokacija poslovnica Elektrodistribucije, kao i geografski prikaz lokacija punionica za električne automobile u vlasništvu JP Elektroprivreda BiH.  

Aplikacija se može koristiti na Android i iOS uređajima, a dostupna je za besplatno instaliranje na Google Play i AppStore, saopćeno je iz Službe za komunikacije JP Elektroprivreda BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Husić: Vlada FBiH će uputiti nalog Elektroprivredi BiH da pristupi realizaciji Sporazuma (VIDEO)

Norveška tehnologija uvodi zamjenu za ugalj u Bosni i Hercegovini

Andelija: Nastavkom rada blokova u TE Tuzla i TE Kakanj riješiti probleme cijena struje

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu