Bosna i Hercegovina     | 07.04.2022. 13:54 |

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 79

Korman posjetio Kantonalno tužilaštvo USK, cilj uspostava čvršće saradnje

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 7. aprila (FENA) - Zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman, sa saradnicima, posjetio je danas Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona i  održao radni sastanak sa glavnom kantonalnom tužiteljicom Fadilom Amidžić, njenim zamjenicima i drugim saradnicima, a na temelju dosadašnje uspješne saradnje, te radi iznalaženja modaliteta za još bolji i uspješniji rad u cilju dokumentovanja krivičnih djela iz domena Uprave policije i navedenog tužilaštva.

Pored navedenog, povod današnje posjete je potpisivanje Protokola o saradnji između Federalne uprave policije i Kantonalnog tužilaštva USK.

Potpisivanjem ovog protokola izražava se spremnost i potvrđuje nastavak saradnje u radu na krivičnom gonjenju svih oblika kriminaliteta, posebno na predmetima organiziranog kriminala, privrednog kriminala i korupcije.

Svrha ovog protokola je da osigura formalni okvir saradnje njegovih potpisnika i preciznije definiše uspostavljenu zakonsku saradnju. Protokol definiše da Kantonalno tužilaštvo USK angažuje Federalnu upravu policije kao jednu od policijskih agencija u Bosni i Hercegovini u okvirima nadležnosti, a posebno u predmetima terorizma, međukantonalnog kriminala, stavljanja u promet opojnih droga, organiziranog kriminala i drugih krivičnih djela, također Federalna uprava policije se posebno angažuje na predmetima organiziranog kriminala i korupcije u kojim predmetima Federalna uprava policije postupa prioritetno u skladu sa instrukcijama.

Također, protokol predviđa da za potrebe predmeta u radu Kantonalnog tužilaštva USK, Federalna uprava policije vrši kriminalističko-tehnička vještačenja u kojima prioritete zajednički određuju potpisnici ovog protokola, saopćeno je iz FUP-a. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Federalna uprava policije učestvovala u velikoj međunarodnoj akciji sa Europolom i BKA

Vanredni sastanak rukovodilaca tužilaštava i policijskih tijela na strateškom nivou

Isak posjetio Specijalnu policijsku jedinicu Federalne uprave policije

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel