Bosna i Hercegovina     | 07.04.2022. 13:25 |

Svjetski dan zdravlja: Učenici darivali pacijente u bolnicama u Travniku i Novoj Biloj

FENA Duško Pucar, Foto: Dusko Pucar

TRAVNIK, 7. travnja (FENA) - Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, učenici OŠ "Bila" uz donaciju firme Nobil iz Nove Bile, u četvrtak su posjetili i darivali Odjel psihijatrije i Odjel neurologije u bolnici Travnik te Odjel neurologije Hrvatske bolnice "dr. Fra Mato Nikolić" Nova Bila.

 

Darovi su dostavljeni u vidu upakiranih jastuka s dječjim radovima te motivirajućim porukama namijenjenim pacijentima tih odjela, kao i majicama s preslikanim dječjim crtežima.

Ove je godine školska psihologinja zajedno sa svojim učenicima i djelatnicima organizirala radionice u školi podižući svijest o važnosti zdravlja te stavljajući akcenat na psihičko zdravlje koje i čini 50 posto zdravlja ali i o važnosti ostalih 50 posto koje čini fizičko zdravlje.

"Posjetom u bolnici družili smo se s divnim osobljem, porazgovarali s dr. Mirzom Baručijom, šefom Odjela neurologije kao i s dr. Aidom Vatreš, šeficom Odjela psihijatrije i neurologije bolnice Travnik i ostalim djelatnicima s odjela o važnosti zdravlja, naročito psihičkog te naučili nešto novo. Zahvaljujemo se još jednom divnom osoblju obje naše bolnice i u Travniku i u Novoj Biloj, kao i firmi  Nobil", kazali su iz OŠ "Bila".

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Oslobođeno gotovo 300 otetih učenika u Nigeriji

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

BiH - Broj učenika u osnovnim školama u 2023/2024. manji za 1,5 posto u odnosu na prethodnu godinu

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel