Svijet     | 12.04.2022. 17:36 |

Napad na stanicu metroa u New Yorku, petero ranjenih i 13 povrijeđenih

FENA Internet

NEW YORK, 12. aprila (FENA) - Najmanje pet osoba je ranjeno iz vatrenog oružja u utorak u stanici metroa u New Yorku, u napadu tokom jutarnje špice koji je ostavio za sobom ranjene putnike koji krvare na željezničkoj platformi dok policija traga za napadačem.

Vatrogasci su odgovorili na izvještaje o dimu na stanici 36th Street u bruklinskom kvartu Sunset Park oko 8.30 sati po lokalnom vremenu, i pronašli su 13 povrijeđenih ljudi, ali - pored petero ranjenih - nije bilo nikakvih detalja kako su te osobe zadobile povrede.

Sudeći po višestrukim policijskim izvorima koji su obaviješteni o istrazi, preliminarna informacija ukazuje da osumnjičeni koji je pobjegao nosi jaknu građevinskog radnika i gas masku.

Fotografije i snimci s mjesta napada prikazuju ljude koji trčeći u panici  zapinju preko putnika oblivenih krvlju kako leže na podu stanice i zrak ispunjen dimom. Vatrogasni i policijski zvaničnici istražuju izvještaje da se desila eksplozija, ali je policija objavila u tweetu da “nije bilo aktivne eksplozivne naprave tog trena”.

Višestruke naprave za dim pronađene su na mjestu napada, saopćio je gradonačelnikov portparol Fabien Levy, koji je potvrdio početnu cifru povrijeđenih.

Najmanje 11 povrijeđenih liječeno je u dvije lokalne bolnice.

- Vrata mog metroa otvorila su se u pakleni prizor. Bilo je dima i krvi, ljudi su vrištali - izjavio je očevidac Sam Carcamo za radio stanicu 1010 WINS, dodajući da je ugledao džinovski stup dima kako se uzdiže iz voza kada su se vrata otvorila, prenosi AP.

 

 

 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Utakmica u Stocu prekinuta zbog napada na suca

Milinković i Beriša obišli kuću obitelji Krvavac kod Gackog i osudili napad na povratnike

Milinković osudio napad na povratničku obitelj: Mi u Gacku nemamo suživot, mi ovdje imamo život

Promo

Radionica Digitalne tehnike mjerenja u praksi u INTERA TP Mostar

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj