Sport     | 18.04.2022. 13:15 |

Ministar Avdić ugostio peterostruke prvake Evrope u sjedećoj odbojci OKI 'Fantomi'

FENA Saopćenje, Foto/ Pres KS

SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić ugostio je Odbojkaški klub invalida "Fantomi" koji je peti put postao prvak Evrope.

Sarajevski klub je prošlog mjeseca osvojio zlato u Kupu šampiona u sjedećoj odbojci, koji se ove godine igrao u italijanskom gradu Nola, a današnji prijem iskoristili su da zahvale za pomoć i podršku koju im sve ove godine pružaju kako resorno ministarstvo, tako i Vlada Kantona Sarajevo.

Predsjednik i igrač kluba Ismet Godinjak naveo je da OKI "Fantomi", a i sport generalno, ne bi bio na nivou na kojem jest da nema institucionalne pomoći. Tokom sastanka, predstavnici ovog kluba su ministru Avdiću prenijeli utiske sa Kupa šampiona, planove i aktivnosti za ovu godinu.

- Sretni smo što u svim svojim programskim aktivnostima nailazimo na punu podršku Vlade i resornog ministarstva, što nam omogućava da svoje planove možemo realno planirati i ostvarivati. Ovdje mislim na pripreme i na domaće prvenstvo koje je već u toku, te predstojeći 21. tradicionalni turnir Sarajevo Open - rekao je Godinjak.

Avdić je čestitao "Fantomima" na još jednom velikom uspjehu i najboljoj mogućoj promociji Bosne i Hercegovine na međunarodnom planu.

- Kada je Ministarstvo kulture i sporta KS u pitanju, i dalje ćemo kontinuirano nastaviti podršku, ne samo vama, nego i svim pojedincima i sportskim kolektivima koji na najbolji način promoviraju sportske vrijednosti i državu BiH - istakao je ministar Avdić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Fantomi prvaci Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci

Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci 'Sarajevo Open 2023' od 26. do 28. maja

Magoda ugostio šesterostruke prvake Evrope u sjedećoj odbojci

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel