Bosna i Hercegovina     | 06.05.2022. 12:51 |

Izgradnja mHE na Neretvi: Zainteresiranima je omogućeno sudjelovanje u predmetnim postupcima

FENA Saopćenje

MOSTAR, 6. svibnja (FENA) – U cilju davanja cjelovite informacije vezane za postupke koji se vode kod Agencije za vodno područje Jadranskog mora po zahtjevima za izdavanje prethodne vodne suglasnosti za izgradnju mHE Buna 1 i mHE Buna 2 na rijeci Neretvi, u petak su se iz ove agencije javnosti obratili priopćenjem.

"Obavještenje o podnesenim zahtjevima za izdavanje prethodne vodne suglasnosti za izgradnju mHE Buna 1 i mHE Buna 2 na rijeci Neretvi objavljeno je u Večernjem listu 28. travnja, kao i na službenoj web stranici Agencije na kojoj je dostupno i sada", naveli su iz ove agencije.

Dodaju kako prema navedenom obavještenju "sve zainteresirane osobe svoje eventualne primjedbe, prijedloge i sugestije mogu dati usmeno na zapisnik u prostorijama Agencije ili dostaviti u pisanom obliku u roku od 15 dana od dana objavljivanja ove obavijesti u sredstvima javnog informiranja neposredno ili putem pošte na adresu Agencije".

Objasnili su kako je minimalni zakonski rok za ovo obavještenje 8 dana, ističući da je Agencija zbog blagdana ostavila rok od 15 dana smatrajući ga dovoljnim.

"Iz svega navedenog je jasno da je od 28. travnja do 13. svibnja, svakim radnim danom od 8 do 16 sati svim zainteresiranim osobama omogućeno sudjelovanje u predmetnim postupcima, i pismeno i usmeno", istaknuli su.

U priopćenju su naveli kako je potrebno napomenuti da u predmetnoj stvari sudjeluje stranka po čijem je zahtjevu pokrenut postupak kao i više stranaka koje su iskazale interes radi zaštite svojih prava, kojima je u postupku priznato svojstvo stranke i kao takve imaju pravo sudjelovati u postupku.

"Kako se radi o više stranaka s protivnim interesima to je u skladu s odredbama čl. 147. Zakona o upravnom postupku za 5. svibnja bila određena usmena rasprava", zaključili su iz Agencije za vodno područje Jadranskog mora Mostar.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Obilježavanje Svjetskog dana voda u Federaciji BiH

Javna rasprava o izmjeni i dopuni Regulacijskog plana 'Centralna zona rekonstrukcija' - faza III

Brčko - Javna rasprava o Centru za upravljanjem otpadom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu