Stranačke aktivnosti     | 15.05.2022. 18:27 |

Saopćenje za javnost KO Žene SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

KO Žene SDA Sarajevo

SDA NASTAVLJA SNAŽNO PODRŽAVATI RAZVOJ TRADICIONALNE PORODICE

Svjetski dan porodice obilježen panel diskusijom i tematskom radionicom za najmlađe 

Kantonalna organizacija Žene SDA Sarajevo upriličila je program obilježavanja Svjetskog dana porodice. “Moja porodica - moja tradicija” naziv je panel diskusije koja je održana u bašti hotela Hercegovina na Ilidži. Predsjednica KO Žene SDA Sarajevo Alma Omerović istakla je važnost očuvanja tradicionalne porodice koja je temelj zdravog društva: “U vremenu kada su ugrožene sve vrijednosti, kako moralne tako i društvene, važno je da očuvamo tradicionalnu porodicu kao temelj i stub zdravog društva i svijeta. Sve veća prisutnost devijantnih pojava, obavezuje nas da svakodnevno, a posebno u ovim prilikama istaknemo ulogu i značaj očuvanja biološke porodice između muškarca i žene, ali i tradicionalne vrijednosti koji su stoljećima opstale u našem društvu. Organizacija Žene SDA u vrhu prioriteta tretira upravo porodicu i sve njene tradicionalne vrijednosti, te će nastojati da i kroz sistem sačuva iste, posebno u oblasti obrazovanja ali i kreirajući natalitetnu politiku koja će posebno doprinijeti razvoju zdrave porodice”, kazala je Omerović. 

Magistrica Belma Bešlić, majka je pet kćerki i bila je gost predavač na današnjoj diskusiji. U svom izlaganju podcrtala je to da je porodica baza naših života iz koje dalje krećemo u društvenu obnovu i oporavak: “Kao članovi svojih porodica, na braniku smo ne samo svoje porodice nad kojom bdijemo, nego stojimo stamenito na vratima i prozorima svojih domova i gledamo široko i daleko. Šaljemo sliku stabilnosti i tradicionalnih vrijednosti na koje smo vrlo ponosni i koje su nas u ovim turbulentnim vremenima, sada i u prošlosti sačuvali rekla bih. Ono što je lijepo i pozitivno treba isticati i o “blagodatima Gospodara kazivati”, kako nas Kur’an i svete knjige svih monoteističkih religija podučavaju.

Također, ono sto je devijantno i negativno treba nazvati pravim imenom, jasno osuditi i pokazati kako je život na ovome svijetu lijep, ukoliko se trudimo i natječemo u dobru, a porodica je baza od koje krećemo u tom dobru.

Ova manifestacija prilika je da pokažemo ljepotu porodice i istaknemo njene univerzalne, tradicionalne vrijednosti u kojoj doprinosom svakog člana podjednako, lakše postižemo uspjeh”, kazala je Bešlić.

Potpredsjednica KO Žene SDA Sarajevo Amela Divović istakla je da jedino kroz njegovanje tradicije, porodice kao matice društva i poštivanja njenih osnovih postulata možemo opstati kao društvo: “Ovo je jedino porodično okupljanje koje ja kao majka dvoje djece prihvatam i čijoj vrijednosti želim da učim i svoju djecu, bez obzira na sve ono što im moderno društvo u budućnosti pokuša nametnuti kao ispravno i poželjno”, kazala je Divović.

Jasmina Bišćević Tokić, predsjednica Glavnog odbora SDA BiH, majka je troje djece, a u svom obraćanju je istakla da će SDA snažno podržavati razvoj tradicionalne porodice kao stuba države i društva: “Ujedinjene Nacije su 1993. godine 15. Maj proglasili za Dan porodice i danas se širom svijeta obilježava ovaj datum. Danas je Kantonalna organizacija žena SDA Sarajevo organizovala panel diskusiju i dječji program, kako bi ukazali na značaj porodice. Svi znamo da je porodica ćelija svakog društva i da više moramo afirmirati porodične vrijednosti, te istaknuti njen značaj. Porodica ima veliku ulogu, jer znamo da sve polazi iz kuće, tradicija, vjera, ponašanje” - zaključila je Bisčević- Tokić. 

Pored panel diskusije za najmlađe je upriličena zabava i tematske radionice.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

SDA objavila zaključke o radu nove vlasti pod nazivom "Hronologija Trojkinog popuštanja i izdaje"

Saopćenje za javnost SDA

Izetbegović traži od institucija BiH i EUFOR-a da spriječi masovna okupljanja u Srebrenici

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu