Magazin     | 18.05.2022. 14:06 |

U petak počinje Stolačka tarča, srednjovjekovni sajam u gradu Stocu

FENA Monika Ćubela Savić, Foto: Arhiva

STOLAC, 18. svibnja (FENA) - Srednjovjekovni sajam Stolačka tarča održat će se u petak i subotu, 20. i 21. svibnja na starom gradu Vidoškom iznad Stoca.

- Kormilari vremeplova, koji će nas još jednom odvesti natrag u srednji vijek, ekipa je okupljena u Povijesnu postrojbu vitezova herceg Stjepana Kosače - kazao je Anđelko Šutalo, predsjednik Povijesne postrojbe vitezovi herceg Stjepana Kosače iz Stoca.

Dodao je kako će se organizatori potruditi da budu "najbolji domaćini na svijetu, ali i ambasadori naše krševite zemlje".

Šutalo je otkrio kako će se sa svojim plesnim vještinama na manifestaciji predstaviti Azra Grljević koja je oduševila žiri i publiku Supertalenta.

Ističe i to da na sajam dolazi sokolarstvo Girgis iz Srbije sa svojim atraktivnim točkama, dok će Stipe Flick Pleić, čuveni duvanjski viking, održati radionice bacanja sjekire.

Posjetitelje očekuje i bogat program za djecu, kaže Šutalo, poput srednjovjekovnog vrtuljka, udaraljki i predstava za mališane, a na Stolačkoj tarči ove su godine ponovno gosti iz Mađarske, glazbeni sastav Holloenek Hungarica.

- Svojim srednjovjekovnim melodijama pratit će nas kroz dva dana manifestacije na kojoj će posjetitelji imati priliku kušati srednjovjekovnu hranu i okušati se u streličarskom turniru, sudjelovati na radionicama keramike ili na radionicama bacanja sjekire - otkrio je on.

- Zaputite se u Stolac, prošetajte Radimljom, upoznajte se s brojnim prirodnim i kulturno-povijesnim ljepotama ovoga kraja i uživajte u prizorima srednjovjekovnog života na starome gradu Vidoškom - zaključio je predsjednik Povijesne postrojbe vitezovi herceg Stjepana Kosače iz Stoca Anđelko Šutalo.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Grad Stolac pokriva troškove maturalne večere

S električnog stupa u Stocu pao i poginuo radnik

Građani Stoca organizovali protestnu šetnju zbog napada na mladiće

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine