Bosna i Hercegovina     | 30.05.2022. 15:02 |

Očišćen podvodni dio Boračkog jezera i priobalje pred početak turističke sezone

FENA Saopćenje, Foto/ Grad Konjic

KONJIC, 30. svibnja (FENA) - Ronilački klub "Bosna" na Boračkom jezeru je u nedjelju, 29. svibnja, uz podršku Grada Konjica proveo 10. eko akciju tijekom koje je očišćen podvodni dio jezera i priobalje.

U ovogodišnjoj akciji sudjelovalo je 30 ronilaca i 15 volontera koji su ovom prilikom prikupili oko 300 kg smeća, od stakla, plastike do auto guma.

"Ronilački klub 'Bosna' u kontinuitetu već cijelo desetljeće čisti Boračko jezero i ovaj biser prirode poprima zavidan nivo kvalitete i čistoće vode i priobalja, koji omogućavaju istinsko uživanje i rekreaciju. Permanentnim radom to se zaista može postići, ali i posjetitelji moraju više voditi brigu o okolišu i smeće odlagati na za to predviđena mjesta", kazao je predsjednik Ronilačkog kluba "Bosna" Sarajevo Hrvoje Gavrančić.

Naglasio je da će njihovi ronioci i dalje, bar jednom godišnje, provoditi slične aktivnosti s ciljem očuvanja Boračkog jezera i njegovih prirodnih vrijednosti.

Grad Konjic ovom prilikom uputio je zahvalu Ronilačkom klubu "Bosna" na uspješnoj suradnji i provedenim aktivnostima na jezeru, najavljujući podršku i u narednim godinama.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ulice Konjica pune domaćih turista

Veliki broj izlagača na sajmu 'Dani poljoprivrede Grada Konjica'

Sportski spektakl na Boračkom jezeru, stiže više od 120 najboljih triatlonaca iz regije i Evrope

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli