Bosna i Hercegovina     | 03.06.2022. 11:01 |

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH putuju u Ohrid na COSAP konferenciju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. juna (FENA) - Predsjedavajući Zajedničke komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Lovrinović i zamjenik predsjedavajućeg Lazar Prodanović učestvovat će na 18. konferenciji parlamentarnih komisija za evropske integracije/poslove zemalјa učesnica Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi (COSAP), koja će 4. juna ove godine biti održana u Ohridu, Republika Sjeverna Makedonija.

Organizator te konferenciji je Komisija za evropske poslove Sobranja Republike Sjeverne Makedonije, a razgovarat će se, u dvije sesije, o regionalnoj saradnji sa ekonomskog, političkog i evropskog aspekta kao i o iskustvima, perspektivama i prilikama pretpristupnog programa pomoći Evropske unije IPA 3.

Učesnike će, uime domaćina Konferencije, pozdraviti predsjednik Sobranja Republike Sjeverne Makedonije Talat Xhaferi i predsjedavajući Komisije za evropske poslove Sobranja Republike Sjeverne Makedonije Arber Ademi, koji će predsjedavati Konferencijom.

- Očekuje se da će, o svim aspektima i rezultatima saradnje u okviru Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP), govoriti šef političkog odsjeka Vijeća za regionalnu saradnju (RCC) Amer Kapetanović. Na kraju 18. COSAP konferencije u Ohridu predviđeno je da učesnici usvoje i zajedničku izjavu - saopćio je Sektor za odnose s javnošću PSBiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Salkičević - Dizdarević održala sastanak sa predstavnicima UNDP-a u BiH

Magazinović: Želimo graditi mostove, a ne podizati zidove i crtati granice

Članovi Grupe prijateljstva PSBiH razgovarali sa članovima Grupe prijateljstva Parlamenta Austrije

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel