Regija     | 08.06.2022. 13:42 |

Abazović: Prelet zrakoplova zabranjen u skladu sa sankcijama

FENA Danijela Perić Šilić, Foto:

OHRID, 8. lipnja (FENA) – Crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je danas u Ohridu da je Crna Gora suverena država i ponaša se u skladu sa sankcijama kojima se pridružila i koje su na snazi, pa zbog toga nije ni bio moguć prelet zrakoplova Sergeja Lavorova preko crnogorskog neba.

"Mi smo suverena država, ponašamo se u skladu s pravilima, sankcije su na snazi, i to znači da prelet zrakoplova ruskih političara preko našeg neba nije moguć", rekao je Abazović novinarima u Ohridu.

On je naveo da mu je žao što na tlu Europe postoji rat, što je Ruska Federacija izvršila agresiju na Ukrajinu i naglasio da Crna Gora želi i navija za mir.

Abazović  je kazao da su Vlada Crne Gore i SPC vrlo blizu postizanja suglasnosti za potpisivanje temeljnog ugovora i da će taj dokument biti potpisan čim se to dogodi.

"Od Temeljnog ugovora u Crnoj Gori mediji prave top temu, ali to nije za Vladu Crne Gore top tema. To je jedno pitanje koje se mora izmjesti iz dnevnog reda u korist države i SPC. Čim dođemo do teksta, a već smo u razgovorima, ne vidim nikakav problem. Ne mogu ga identificirati, ja to pitanje tretiram kao i svako drugo. Pošteno, kako s drugim vjerskim zajednicama tako i sa SPC", kazao je Abazović.

Vlada Crne Gore će utvrditi sve aspekte Otvorenog Balkana prije donošenja bilo kakve odluke o eventualnom pridruživanju inicijativi, kazao je Abazović.

"Ne doživljavam Otvoreni Balkan kao alternativu za EU, naprotiv",  istaknuo je Abazović i dodao kako se i na summitu čulo da regionalne inicijative čine prelazak bržeg integracijskog puta, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

 

 

(FENA) D. P.

Vezane vijesti

Broj migranata na Balkanu povećan za 60 posto a godišnje se iseli pet posto stanovništva

NUB BiH - Ismet Ovčina na Međunarodnoj konferenciji bibliotekara u Ohridu

Bruxelles: Čelnici država članica EU podržat će dogovor Kosova i Srbije

Promo

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel  

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'