Bosna i Hercegovina     | 10.06.2022. 12:34 |

Članovi Komiteta za ekonomiju i sigurnost PS NATO-a posjetili općinu Kreševo i Franjevački samostan

FENA Saopćenje, Foto/ FENA/Parlament

SARAJEVO, 10. juna (FENA) - Članovi Komiteta za ekonomiju i sigurnost Parlamentarne skupštine NATO-a (PSNATO) posjetili su, u okviru trodnevnog zvaničnog boravka u Bosni i Hercegovini, Općinu Kreševo i Franjevački samostan i muzej u toj Općini.

 

Njihovi domaćini, zamjenik predsjedavajućeg Delegacije Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u PSNATO-a Nikola Lovrinović i načelnik Općine Kreševo Renato Pejak, upoznali su goste s ukupnom situacijom i životom građana u ovoj lokalnoj zajednici.

Načelnik Pejak sa saradnicima prezentirao je aktuelno stanje u općini, osvrnuvši se posebno na privrednu situaciju i mogućnosti investiranja. Članovi Komiteta za ekonomiju i sigurnost PSNATO-a interesirali su se za brojna pitanja koja karakteriziraju život u ovoj maloj, ali uspješnoj općini.

Nakon razgovora s rukovodstvom Općine, gosti iz PSNATO-a posjetili su Franjevački samostan i muzej, gdje ih je pozdravio gvardijan fra Josip Tomas.

NATO parlamentarci posjetili su i tvornicu “Re Industris” u Kreševu, u kojoj su direktorica Danijela Rakić i uposlenici te uspješne tvornice informirali goste o proizvodnji i mogućnostima daljeg ulaganja.

Gosti iz PSNATO-a su boravkom u općini Kreševo, po njihovim riječima, dobili jednu sasvim drugu sliku života u Bosni i Hercegovini - sliku ohrabrenja, vizije i uspješnog ulaganja u privredu, posebno u lokalnim zajednicama u BiH, saopćeno je iz PSBiH. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Članovi Delegacije PSBiH u PSNATO: Potvrđena puna podrška BiH na putu ka članstvu u NATO

Kosovo postalo pridružena članica Parlamentarne skupštine NATO-a

Dervišević predstavila Izvještaj o globalnim ekonomskim perspektivama euro-mediteranskog regiona

Promo

Konferencija o sigurnom i konstruktivnom korištenju digitalnih tehnologija

M:tel: Odlična multibrend ponuda telefona na rate

CompanyWall – bonitetna kuća pomaže kompanijama da unaprijede poslovanje