Regija     | 10.06.2022. 13:10 |

Srbija: Vučić se susreo s mađarskim ministrom Peterom Sijartom

FENA Danijela Perić Šilić, Foto:

BEOGRAD, 10. lipnja (FENA) - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas s ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peterom Sijartom.

 

Tijekom susreta Vučić je istaknuo potrebu za još bližom suradnjom u oblasti energetike i zajedničkih infrastrukturnih projekata, kao i o konkretnim koracima u cilju njihove realizacije.

"Posebno smo razmatrali pitanja tranzitnih kapaciteta, kao i opskrbe plinom i konstatirali da je nesmetani tranzit energentima još jedan dokaz izuzetne, odgovorne i prijateljske suradnje Srbije i Mađarske", kazao je srpski predsjednik Vučić, priopćeno je iz Press službe predsjednika Srbije.

Također, srpski ministar financija Siniša Mali i ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto potpisali su danas memorandum o nastavku suradnje u oblasti energetike.

Nakon toga je potpisan i ugovor između Srbijagasa i mađarske kompanije "MVM CEEnergy Zr", na osnovu čega će Srbija moći uskladišti plin u Mađarskoj tijekom zime.

Predsjednik Srbije i premijer Mađarske Aleksandar Vučić i Viktor Orban, dogovorili su ranije da će Srbija tijekom predstojeće zime moći uskladišti 500 milijuna kubika plina.

 

(FENA) D. P.

Vezane vijesti

Srbija: Vučević objavio kandidate za ministre u novoj srbijanskoj vladi

Vučić: Rezolucija o Srebrenici u Općoj skupštini UN-a bit će donijeta preglasavanjem

Srbija: Potres jačine 4,1 stupanj prema Richteru registriran na području Kladova

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel