Bosna i Hercegovina     | 04.07.2022. 14:00 |

Vlada Kantona Sarajevo donirala stomatološke stolice Domu zdravlja Goražde

FENA Elma Geca, Foto: Foto FENA/Elma Geca

GORAŽDE, 4. jula (FENA) - Goraždanskom Domu zdravlja „Dr Isak Samokovlija“ danas je dopremljena donacija u vidu stomatoloških stolica, koju je obezbijedila Vlada Kantona Sarajevo, posredstvom Stomatološkog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Riječ je o nastavku podrške ovoj zdravstvenoj ustanovi kojoj je Vlada KS prethodno doznačila i sredstva za nabavku savremenog  ultrazvučnog aparata.

Direktor goraždanskog Doma zdravlja dr. Edin Čengić ističe da je riječ o značajnoj podršci zahvaljujući kojoj će biti unaprijeđen rad ove zdravstvene ustanove.

„Dvije stomatološke stolice su odavno potreba Službe za zaštitu zuba, u kojoj je postojeća oprema prilično zastarjela, a vrlo je skupa da bi smo kupovali iz vlastitih sredstava. Imajući prethodno pozitivno iskustvo sa Vladom KS, sa kojom smo stupili u kontakt prije godinu dana, zahvaljujući gradskoj upravi kao našem osnivaču, i ovaj put smo se obratili njima i iskazali potrebu za stomatološkim stolicama i oni su odmah obećali da će izaći u susret i danas su stolice dopremljene“, pojasnio je dr. Čengić.

Podsjetio je da je prethodno Vlada Kantona Sarajevo, Domu zdravlja doznačila i značajna finansijska sredstva za nabavku savremenog ultrazvučnog aparata

„Krajem prošle godine potpisali smo ugovor sa Vladom KS o nabavci novog 4D ultrazvučnog aparata za potrebe Službe za zaštitu žena i odmah smo dobili sredstava u iznosu od 84.000 KM. Proveli smo proces javnih nabavki i taj ultrazvučni aparat je već u funkciji od početka ovog mjeseca. Koristim priliku da se zahvalim i Vladi KS i našoj Gradskoj upravi, koji nam zaista pomažu vrijednim i konkretnim donacijama“, kazao je direktor goraždanskog Doma zdravlja.  

Gradonačelnik Goražda Ernest Imamović najavio je nastavak dobre saradnje sa Vladom Kantona Sarajevo potpisivanjem memoranduma o međusobnoj saradnji. 

„Biće potpisan i sporazum o finansiranju trga ispred Sportskog centra, što je takođe veoma značajno kao i kompletna podrška koju imamo od Vlade KS na čelu sa premijerom Fortom, ali i ministrima. Sagledaćemo i naredne korake, na koji način oni mogu pomoći i šta će sve biti investirano u Gradu Goražde“ – kazao je Imamović.   

Potpisivanje memoranduma kao i sporazuma sa Vladom Kantona Sarajevo planirano je danas u popodnevnim satima.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Sattler uručio ključeve specijalnog vozila Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Promo

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa

Poziv na panel-diskusiju u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli