Bosna i Hercegovina     | 29.07.2022. 15:32 |

Miroslavu Tomiću dvije i pol godine zatvora zbog krađe i izazivanja požara u obiteljskoj kući

FENA Saopćenje

BRČKO, 29. srpnja (FENA) - Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH okončalo je postupak protiv Miroslava Tomića (32), optuženog da je početkom godine u Dubravama, jugozapadno od Brčkog, izvršio provalu u jednu obiteljsku kuću, a zatim je zapalio.

Za tešku krađu i paljevinu Tomiću je pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH nepravomoćno izrečena jedinstvena kazna zatvora od dvije godine i šest mjeseci, priopćeno je iz brčanskog Tužiteljstva.

Tomiću, koji je ranije osuđivan za slična kaznena djela, ali i za ubojstvo sugrađanke, optužen je da je 8. siječnja ove godine, prethodno razbivši prozor na kući mještana Dubrava Ž.G. i M.G., ušao unutra i podmetnuo požar.

On je u dnevnom boravku upotrebom otvorenog plamena izvršio paljevinu trosjeda, odakle se požar proširio na preostali namještaj i druge prostorije - navedeno je u optužnici.

Njemu je, također, na teret stavljeno da je prilikom izlaska iz kuće pokrao dijelove pokućstva, te sanitarne i druge opreme, pribavivši protupravnu imovinsku korist u iznosu od 385 maraka.

Tomić je ubrzo otkriven, a pošto je uhićen 10. siječnja, intenzivno je nastavljena kriminalistička obrada slučaja i koordinaran tužiteljsko-policijski rad, te mu je na prijedlog Tužiteljstva, zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, određen pritvor.

Istragu, vođenu u čvrstoj suradnji s Policijom Distrikta, Tužiteljstvo je ubrzo okončalo podizanjem optužnice. Već za nešto više od dva mjeseca od uhićenja, 29. ožujka, Tomić je optužen za kaznena djela teške krađe i paljevine.

Optužnica je najprije potvrđena pred brčanskim osnovnim sudom koji ga je zatim, nakon glavnog pretresa, nepravomoćno osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci.

Prije izricanja jedinstvene kazne utvrđene su mu pojedinačne zatvorske kazne od jedne godine za tešku krađu, odnosno dvije godine za paljevinu. Jednako kao i Tužiteljstvo, optuženi Tomić presudu može pobijati žalbom pred Apelacijskim sudom Distrikta.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Dvojica muškaraca iz Jablanice i Mostara glumili policajce pa opljačkali Ukrajinca

Admiru Bislimiju iz Mostara određen pritvor zbog razbojstva i teške krađe

Miroslavu Tomiću godina zatvora za krađu u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu