Sport     | 04.08.2022. 10:20 |

'Duvanjska desetka' uvrštena u državno prvenstvo BiH

FENA Mario Loncar, Foto: ilustracija

TOMISLAVGRAD, 4.kolovoza (FENA) - Atletski klub "Puls" iz Tomislavgrada organizira osmo izdanje "Duvanjske desetke" koja će se trčati ulicama Tomislavgrada 6.kolovoza s početkom u 18 sati.


Kako je poručio organizator, do sada su se trudili da svaka "desetka" bude bolja od prethodne, a ove godine za to imaju i poseban motiv.

Naime, po prvi puta ulicama Tomislavgrada trčat će se državno prvenstvo Bosne i Hercegovine kao i prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine na 10 km.

Za ovu utrku prijavilo se 187 natjecatelja iz šest europskih država od kojih najviše njih dolazi iz BiH i Hrvatske.

Uz glavnu utrku, tu je i "Utrka građana na 3,3 km" koja svake godine privlači sve više trkača a za ovu utrku se prijavilo 67 natjecatelja.

Start i cilj kružne utrke za njih obje, na kojoj će ukupno nastupiti 254 natjecatelja, je kod zgrade općine, a za tu priliku certificirana je i staza, što je, kažu, još jedna novost u odnosu na prethodna izdanja.

Iz Atletskog kluba "Puls" su stoga uputili su zahvalu prema Atletskom savezu Bosne i Hercegovine na ukazanom povjerenju za organizaciju državnoga prvenstva.

Kako prethodnih, tako i ove godine za najbolje natjecateljice i natjecatelje osigurane su vrijedne nagrade. Tradicionalna večera poslije utrke i ove će godine biti za sve sudionike.

Inače "Duvanjska desetka" je počela 2014. godine kada se grupa duvanjskih zaljubljenika u trčanje odlučila za organizaciju ovakvog događaja.

Prva utrka je okupila oko pedesetak trkača, a iz godine u godinu taj se broj povećavao tako da ova manifestacija sada broji više od 200 natjecatelja iz više europskih država.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Završena likovna kolonija 'Zemlja kralja Tomislava'

Tomislavgrad: Okupljanje pripadnika oklopnih postrojbi HVO-a

Federalni ministar za pitanja branitelja posjetio Hercegbosansku županiju

Promo

Novi ciklus Škole plivanja na Olimpijskom od 15. maja

m:tel Siguran NET - zaštita na mobilnom i kućnom internetu

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine