Sport     | 06.09.2022. 14:06 |

Obuća: Podrška Atletskom klubu Goražde neće izostati

FENA Elma Geca, Foto: Elma Geca

GORAŽDE, 6. septembra (FENA) -  Premijerka Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde Aida Obuća danas je  upriličila prijem za najuspješnije atletičare Atletskog kluba “Goražde”, Emira Hastora koji ostvaruje izuzetne rezultate na takmičenjima u BiH i zemljama regiona, i uspješnog maratonca Zaima Šumana, osnivača i predsjednika Atletskog kluba "Goražde“

Naglašeno je da je u periodu od 2017. godine Emir Hastor sa raznih takmičenja donio 89 medalja, te da od 1995. do 2022. godine, ovaj uspješni atletičar bilježi peto najbolje vrijeme u maratonu u BiH.

Među najznačajnijim rezultatima ovog uspješnog sportiste istaknute su titule državnog prvaka BiH u maratonu i polumaratonu, a tu su i druga priznanja, poput viceprvaka BiH na 10.000 metara na stazi i cesti, viceprvaka BiH na 3.000 metara na stazi, te višestrukog prvaka FBiH na 10.000 i 3.000 metara.

Između ostalih, u kantonu su ponosni i na tri pobjede Hastora na Međunarodnoj utrci Metković 5K u Hrvatskoj.

- Da podrška aktivnostima Atletskog kluba Goražde od Vlade BPK Goražde ne izostaje, potvrđuje činjenica da Vlada za realizaciju njihovih aktivnosti izdvaja značajna finansijska sredstva, a nedavno su izdvojena i sredstva za pripreme i nabavku opreme za evropsko i svjetsko takmičenje na kojem će nastupiti ovaj klub. Pružanje podrške će se nastaviti i u narednom periodu, a sve s jednim ciljem, a to je afirmacija sportskih klubova na području našeg kantona - kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Razvijati organsku proizvodnju i na području BPK Goražde

Obilježen Dan policije MUP-a BPK Goražde

Vlada BPK Goražde podržala projekte od značaja za razvoj Kantona

Promo

Nevjerovatan uspjeh uz EURO 2024: Korisnici Telemacha pratili statistiku utakmica putem EON Sport Mode Widgeta čak 4,6 puta više nego ranije

Apple MacBook laptopi u m:tel ponudi

M:tel: m:go aplikacija - vaš savršeni mobilni asistent i na putovanjima