Ekonomija     | 26.09.2022. 15:30 |

Potpisan Ugovor za izradu Idejnog i Glavnog projekta autoceste na Koridoru Vc

FENA Saopćenje, Foto/ JP Autoceste FBiH

MOSTAR, 26.rujna (FENA) - Ugovor za pružanje usluga izrade idejnog i glavnog projekta autoceste na Koridoru Vc, dionica Mostar sjever – Mostar jug potpisan je u ponedjeljak u prostorijama JP Autoceste FBiH.

 

 

Ugovor je potpisao direktor JP Autoceste FBiH Elmedin Voloder  i ovlašteni predstavnik u ime konzorcija Yuksel Proje - PPG - Design QC - Integra – Trasa Onur Baskaner.

Na dionici autoceste Mostar sjever – Mostar jug dužine 14,2 kilometra predviđena je izgradnja petlje Mostar sjever s bočnim naplatnim mjestom, pet tunela ukupne dužine oko šest kilometara i deset vijadukata/mostova ukupne dužine oko dva kilometra. Dužina otvorene trase je oko šest kilometara, priopćeno je iz JP Autoceste FBiH.

Vrijednost Ugovora iznosi 7.209.615.30 eura bez PDV-a, a financiranje će se vršiti u okviru sredstava Europske banke za obnovu i razvoj. Procijenjena vrijednost izvođenja radova ove dionice je 350 milijuna eura.  

Iz Autocesta FBiH ističu kako je rok za predaju projektne dokumentacije devet mjeseci, što uključuje i reviziju projekta.  

"Rok za izradu idejnog projekta je tri mjeseca, šest mjeseci za izradu predmjera radova, a devet mjeseci za predaju kompletne dokumentacija, a sve od dana potpisa ugovora" navodi se u priopćenju.

Naglašeno je kako je u tijeku i poziv za pretkvalifikaciju izvođača radova za izgradnju autoceste na Koridoru 5C, dionica Mostar sjever – Mostar jug. Poziv će biti otvoren do sredine listopada nakon čega će se pristupiti evaluaciji i izboru uže liste pretkvalifikovanih ponuđača. 

Početak izvođenja radova na dionici Mostar sjever – Mostar jug je planiran sredinom 2023. godine, a rok za završetak je tri godine.

Uprava JP Autoceste FBiH poduzima sve aktivnosti kako bi tijekom 2023. godine počela izgradnja autoceste od petlje Mostar sjever do Bune čime će u izgradnji biti blizu 30 novih kilometara autoceste kroz Hercegovinu.

Izgradnjom dionice Mostar sjever - Mostar jug ostvarit će se puna prometna funkcionalnost autoceste kroz Hercegovinu od Mostara sjever pa sve do graničnog prijelaza Bijača, poručili su iz JP Autoceste FBiH.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

NK Široki Brijeg i Dino Skender dogovorili sporazumni raskid suradnje

Vlada BPK za rekreacioni kompleks bazena u Vitkovićima izdvojila 350.000 KM

Za subvencioniranje nabavke ogrijeva za penzionere u BPK Goražde 50.000 KM

Promo

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa

Poziv na panel-diskusiju u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli