Bosna i Hercegovina     | 29.09.2022. 14:05 |

Brčko: Počeli radovi na izgradnji centra za mlade u Grčici

FENA Saopćenje, Foto/ Vlada Brčko distrikta

BRČKO, 29. rujna (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Esed Kadrić i predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić označili su danas početak izgradnje centra za mlade u brčanskom naselju Grčica.

Kako je kazao gradonačelnik Kadrić, nakon višegodišnjih nastojanja da se izgradi centar za mlade u ovom naselju, Vlada Distrikta je u prethodnom mandatu pripremila izmjene regulacijskog plana kojim se omogućio početak realizacije projekta.

"Danas smo u mogućnosti službeno označiti početak radova ovog nužnog objekta od 900 metara četvornih s prizemljem i potkrovljem, i za prvu fazu izlicitirano je 430.000 KM. Nastavit ćemo već i u novom proračunu izdvajati dodatna sredstva kako bismo u naredne dvije godine okončali izgradnju Centra za mlade koji će biti od velike koristi za ljude koji žive na području mjesne zajednice Grčica i za organiziranje svih nužnih aktivnosti koje jedna ovakva velika mjesna zajednica zavrjeđuje“, istaknuo je Kadrić.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić također je iskazao svoje zadovoljstvo današnjim službenim početkom radova, kazavši da je cilj da svaka mjesna zajednica u Brčkom ima objekt u kome će građani moći ostvarivati svoja prava, a naročito će biti od značaja za mladež u svrhu obavljanja njihovih aktivnosti, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Svečano otvoren Centar za mlade Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo

Promo

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa