Bosna i Hercegovina     | 29.09.2022. 14:15 |

Stanovnici Drvara, Grahova i Glamoča mogu se liječiti u Banja Luci

FENA Saopćenje, Foto/ općina drvar

BANJALUKA, 29.rujna (FENA) - Stanovnici Drvara, Bosanskog Grahova i Glamoča koji primarnu zdravstvenu zaštitu ostvaruju u Domu zdravlja Drvar i Domu zdravlja Glamoč, od danas se mogu liječiti u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske.

U sjedištu Vlade RS-a ugovor o liječenju pacijenata iz tri povratničke općine iz FBiH u Univerzitetsko kliničkom centru RS-a potpisali su direktor UKC-a Vlado Đajić, v. d. direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš, načelnica općine Drvar Dušica Runić, načelnik općine Bosansko Grahov Uroš Đuran i načelnik općine Glamoč Nebojša Radivojša.

Da bi ostvario liječenje pacijent mora imati prebivalište ili boravište u općinama Drvar, Grahovo i Glamoč, kao i uputnicu obiteljskog doktora o neophodnim konzultativno-specijalističkim pregledima i bolničkim liječenjem na sekundarnoj razini zdravstvene zaštite.

Sredstva za liječenje pacijenata osiguran su u proračunu Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske, naveli su iz općine Drvar.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Vlada HBŽ-a izdvojila 62.625 KM za saniranje štete nastale u olujnom nevremenu u Drvaru

U Drvaru proglašeno stanje elementarne nepogode

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel