Regija     | 26.10.2022. 20:04 |

Ursula von der Leyen stigla u Skoplje

FENA Internet, Foto/

SKOPLJE, 26. listopada (FENA) - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen stigla je u srijedu večer avionom u Skoplje, gdje počinje turneju po zemljama Zapadnog Balkana.

 

 

Kako je ranije najavljeno, Ursula von der Leyen će u četvrtak, 27. listopada posjetiti Prištinu i Tiranu, u petak 28. listopada Sarajevo i Beograd, a posjetu regiji završava u Podgorici u subotu, 29. listopada.

Nju i komesarku EU za unutarnje poslove Ylvu Johansson na Međunarodnom aerodromu "Skoplje" je dočekao vicepremijer Sjeverne Makedonije za europska pitanja Bojan Maričić.

"Predsjednica Europske komisije i europska komesarka za unutarnje poslove imaju dobre vijesti i dobar povod za današnju posjetu našoj zemlji. Dobrodošle!", napisao je Maričić na Facebooku.

Ursula von der  Leyen će se u Skoplju sastati s premijerom i predsjednikom Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim i Stevom Pendarovskim.

Ona i Kovačevski će prisustvovati potpisivanju Sporazuma Sjeverne Makedonije i Fronteksa, na koji će potpis uime EU staviti veleposlanik Češke kao predstavnik češkog predsjedništva Vijećem EU i euro komesarka Johansson, a uime Sjeverne Makedonije ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Hurtić u posjeti Turskoj: Građani BiH daju veliki doprinos turskoj privredi

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu