Bosna i Hercegovina     | 12.11.2022. 11:30 |

U srijedu konstituiranje novog saziva Skupštine Posavske županije

FENA Nada Landeka, Foto: Arhiv

DOMALJEVAC, 12. studenoga (FENA) – Konstituirajuća sjednica Skupštine Posavske županije (PŽ) održat će se u srijedu, 16. studenoga, s početkom u 11 sati u Domaljevcu.

 

Kako je najavljeno, za sjednicu je uz, konstituiranje Skupštine PŽ (upoznavanje s konačnim potvrđenim rezultatima izbora u Skupštini PŽ, uručivanje Uvjerenja o dodjeli mandata zastupnika u Skupštini , davanje svečane prisege zastupnika Skupštine , izbor Mandatno-imunitetnog povjerenstva i izbor Povjerenstva za izbor i imenovanja) , predviđeno i konstituiranje Klubova zastupnika konstitutivnih naroda u Skupštini i predlaganje kandidata za izbor na mjesto predsjednika ili dopredsjednika Skupštine, kao i predsjednika nacionalnih klubova.

Također, predviđen je i izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, za Dom naroda Parlamenta FBiH iz Posavske županije biraju se četiri izaslanika, uključujući jednog iz reda bošnjačkog, jednog iz reda hrvatskog te jednog iz reda srpskog naroda i jednog iz reda ostalih.

Prema službenim rezultatima, Skupštinu Posavske županije će činiti sedam stranaka – Hrvatska demokratska zajednica BiH (HDZ BiH) - 12,  Stranka demokratske akcije (SDA) - 3, Hrvatska demokratska zajednica 1990 (HDZ 1990) -2, Socijaldemokratska partija BiH (SDP)  -1, Hrvatska republikanska stranka (HRS) - 1, Nezavisni-Neovisni -1 i Pokret demokratske akcije (PDA) -1.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Uvodi se besplatna autobusna linija koja povezuje općine u Posavskoj županiji

CCI o Posavskoj županiji: Revizori uočili značajne nepravilnosti u radu i trošenju javnog novca

Sutra izvanredna sjednica Skupštine Posavske županije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu