Bosna i Hercegovina     | 18.11.2022. 12:36 |

Četverodnevni susret Mreže mladih Međurelgijskog vijeća u BiH na Bjelašnici

FENA Saopćenje, Foto/ MRV BiH

SARAJEVO, 18. novembra (FENA) - Četverodnevni susret Mreže mladih Međurelgijskog vijeća u BiH počeo je na Bjelašnici, na kojem 50 mladih, pripadnika Islamske zajednice, Srpske pravoslavne crkve, Katoličke crkve i Jevrejske zajednice prisustvuju predavanjima fokusiranim na njihovu fizičku i mentalnu dobrobit, ali i dobrobit šire zajednice.

Mladi dolaze iz gradova širom Bosne i Hercegovine: Banja Luke, Bijeljine, Bihaća, Brčkog, Bugojna, Doboja, Foče, Jajca, Kiseljaka, Livna, Novog Travnik, Orašja, Trebinja, Tuzle, Sarajeva, Zenice i Žepča.

- Bez obzira na starost, bh. građani imaju povjerenje u crkve i vjerske zajednice. Stoga, Međureligijsko vijeće BiH osigurava širi angažman vjerskih lidera u pravovremenom i tačnom informisanju o zdravlju, načinima širenja virusa/bolesti, prevenciji, vakcinama i psihološkim stanjima koje su posljedica straha, zajedno sa svojim partnerima World Vision u BiH, pod pokroviteljstvom UNICEF-a BiH i USAID BiH na projektu koji nosi naziv "Osiguravanje odgovora na COVID -19 u Crkvama i vjerskim zajednicama u BiH" - saopćeno je iz Međurelgijskog vijeća u BiH.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Mladi uputili zagovaračke inicijative u nadležne institucije BiH

'Razgovoruša' mladih i vlasti 18. travnja u Širokom Brijegu

U Trebinju održana 'Akademija izvrsnosti Most Istok Zapad u Bosni i Hercegovini'

Promo

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel  

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'