Bosna i Hercegovina     | 18.11.2022. 14:57 |

OV Ilidža usvojilo Nacrt budžeta za 2023. godinu

FENA Saopćenje, Foto/ Općinsko vijeće Ilidža

SARAJEVO, 18. novembra (FENA) - Općinsko vijeće Ilidža je na današnjoj sjednici usvojilo Nacrt budžeta za 2023. godinu koji će iznositi 44,2 miliona KM. 

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur je u obraćanju vijećnicima kazao da predviđeni Nacrt budžeta za 2023. godinu nadmašuje prethodni, što znači da će po svemu biti rekordan. 

- U narednom periodu očekujemo početak radova na izgradnje travmajske pruge Ilidža - Hrasnica, osnovne škole na Stupu i sportske dvorane u Hrasnici. Sve su to veliki projekti - naglasio je Muzur, koji je uputio poziv građanima da aktivno učestvuju u Javnim raspravama o Nacrtu budžeta Općine Ilidža za 2023. godinu. 

Javne rasprave počinju od 21. novembra. 

Općinsko vijeće usvojilo je Izvještaj o izvršenju Budžeta Općine Ilidža za period 1. januar. - 30. septembar 2022. godine, te finansijski izvještaj za isti period. 

Vijećnicima je kao informativni materijal dostavljena Informacija o realizaciji projekta dodjele budžetskih sredstava za poticaj razvoju poduzetničke inicijative i zapošljavanju mladih na području općine Ilidža. 

Predsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža Tarik Stambolić je na kraju sjednice rekao kako će povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembra, biti održana svečana sjednica OV Ilidža te je uputio poziv građanima na besplatan koncert Crvene jabuke koji će biti održan u 25. novembra u 20 sati - saopćeno je iz Općine Ilidža.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Općina Ilidža - Posao dobilo 29 nezaposlenih zahvaljujući kvalitetnom programu Općine

Na Ilidži uspješno završena prva dionica regulacije korita rijeke Željeznice 

Muzur: Ilidža općina sa najvećim stipendijama za studente i učenike

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu