Bosna i Hercegovina     | 28.11.2022. 13:40 |

Bećirović i Reilly razgovarali o reformskim i integracionim procesima

FENA Saopćenje, Foto/ Predsjedništvo BiH

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović primio je danas ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Juliana Reillyja sa kojim je razgovarao o reformskim i integracionim procesima Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je, između ostalog, istaknuto da Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske ostaje predano pružanju podrške demokratiji, sigurnosti i prosperitetu Bosne i Hercegovine.

Kad je riječ o ekonomskoj saradnji, član Predsjedništva BiH Bećirović naglasio je potrebu jačanja direktnih britanskih investicija u našu državu. Razgovarano je i o niz pripremljenih sporazuma koje dvije države trebaju potpisati, kao i mogućnostima olakšavanja viznog režima Ujedinjenog Kraljevstva prema Bosni i Hercegovini. Razmatrani su i pojedini oblici saradnje dvije države, na bilateralnom i međunarodnom planu.

Konstatovano je da dvije države imaju dobru saradnju u oblasti odbrane, ali da postoji potencijal za dodatno produbljivanje odnosa i u tom segmentu. Član Predsjedništva BiH Bećirović zahvalio je ambasadoru Reillyju za veliku podršku Ujedinjenog Kraljevstva evroatlantskom putu Bosne i Hercegovine.

- Ambasador Reilly naglasio je snažnu opredjeljenost njegove države za očuvanje stabilnosti u Bosni i Hercegovini, izrazivši očekivanja o dodatnom razvoju odnosa sa Bosnom i Hercegovinom na političkom i ekonomskom planu - saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Bećirović - Scholz: Njemačka će ostati snažan ekonomski i politički partner Bosni i Hercegovini  

Bećirović s 40 šefova država ili vlada na samitu Evropske političke zajednice

Bećirović se obratio u Londonu na Nacionalnom danu sjećanja na Srebrenicu

Promo

Apple MacBook laptopi u m:tel ponudi

M:tel: m:go aplikacija - vaš savršeni mobilni asistent i na putovanjima

Addiko Bank: Odobrenje kredita i kreditne kartice samo uz ličnu kartu i jedan dolazak u poslovnicu