Bosna i Hercegovina     | 28.11.2022. 13:40 |

Bećirović i Reilly razgovarali o reformskim i integracionim procesima

FENA Saopćenje, Foto/ Predsjedništvo BiH

SARAJEVO, 28. novembra (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović primio je danas ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Juliana Reillyja sa kojim je razgovarao o reformskim i integracionim procesima Bosne i Hercegovine.

Na sastanku je, između ostalog, istaknuto da Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske ostaje predano pružanju podrške demokratiji, sigurnosti i prosperitetu Bosne i Hercegovine.

Kad je riječ o ekonomskoj saradnji, član Predsjedništva BiH Bećirović naglasio je potrebu jačanja direktnih britanskih investicija u našu državu. Razgovarano je i o niz pripremljenih sporazuma koje dvije države trebaju potpisati, kao i mogućnostima olakšavanja viznog režima Ujedinjenog Kraljevstva prema Bosni i Hercegovini. Razmatrani su i pojedini oblici saradnje dvije države, na bilateralnom i međunarodnom planu.

Konstatovano je da dvije države imaju dobru saradnju u oblasti odbrane, ali da postoji potencijal za dodatno produbljivanje odnosa i u tom segmentu. Član Predsjedništva BiH Bećirović zahvalio je ambasadoru Reillyju za veliku podršku Ujedinjenog Kraljevstva evroatlantskom putu Bosne i Hercegovine.

- Ambasador Reilly naglasio je snažnu opredjeljenost njegove države za očuvanje stabilnosti u Bosni i Hercegovini, izrazivši očekivanja o dodatnom razvoju odnosa sa Bosnom i Hercegovinom na političkom i ekonomskom planu - saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

(FENA) D. Ć.

Vezane vijesti

Bećirović: Dodik neka zaboravi i mirno i nemirno razbijanje države BiH

Bećirović razgovarao sa Van den Dolom o aktuelnoj situaciju u BiH

Podrška prijedlogu državnog zakona o gasu koji je u proceduru uputio Bećirović

Promo

Alma Ras potvrdila lidersku poziciju u tekstilnoj industriji i trend stabilnog poslovanja

Prvo izdanje HubVerse Chata u Code Hubu Mostar posvećeno programerima

Kompanija m:tel nastavlja ulagati u obrazovanje, donirali sredstva za adaptaciju učionice na PMF-u