Kultura     | 29.11.2022. 08:43 |

Izaslanstvo čitlučkog Ogranka Matice hrvatske boravilo u Munchenu

FENA Saopćenje, Foto/ OMH Čitluk

ČITLUK, 29. studenoga (FENA) - U organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Munchenu i Akademskog kruga, a povodom 180 obljetnice Matice hrvatske, u Munchenu su gostovali predsjednik Ogranka Matice hrvatske iz Čitluka Andrija Stojić i književnica Anita Martinac.

Tom prigodom predstavljen je bogat program OMH u Čitluku, kao i tradicionalna manifestacija Božićni susret s Maticom u Brotnju.

U dvorani Alojzija Stepinca Hrvatske Katoličke župe u Munchenu gosti su predstavili nakladnički rad OMH u Čitluku, koji broji 340 naslova, a posebno su istaknuta nagrađena dijela romani Medaljon, Posljednji i Od Franje do Franje književnice Anite Martinac, te knjiga kritika (S)Misao knjige predstavljena na Prvom festivalu knjige MH, priopćili su iz čitlučkog Ogranka Matice hrvatske.

Kako dalje navode, književnica Anita Martinac kao i uvijek zainteresirala je čitatelje govoreći o važnim temama iz hrvatske povijesti. 

Goste je pozdravio predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Munchenu Trpimir Mioč i književnica Ružica Zeljko, a podršku su svojom nazočnosti pružili i župnik fra Petar Klapež te konzul BiH Dragan Bagarić.

Na koncu programa razmijenjeni su darovi između ogranaka i dogovoren uzvratni posjet u Hercegovini te nova zajednička nakladnička ostvarenja.

 

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Šibenčani s 'Prijevarom' gostuju u HNK Mostar

Komedija 'Drug lovac' gostuje u Kosači

Ansambl Lutkarskog kazališta Mostar na 55. međunarodnom festivalu kazališta lutaka -PIF 2022

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel