Sport     | 01.12.2022. 09:33 |

BiH 4. decembra obilježava Svjetski dan klizanja

FENA Saopćenje, Foto/ Savez klizačkih sportova BiH

SARAJEVO, 1. decembra (FENA) - Međunarodna klizačka unija je pokrenula veliki projekt uspostavljanja Svjetskog dana klizanja. Prvo izdanje ove globalne proslave klizanja održat će se 4. decembra 2022., a očekuje se da će učestvovati više od 30 zemalja, među kojima je i Bosna i Hercegovina.

 

Događaji će se održati širom svijeta zajedno s lokalnim klizačkim klubovima, klizalištima i nacionalnim klizačkim savezima, dok je poseban događaj planiran u švicarskoj  Lozani, na kojem će nastupiti švicarski nacionalni prvak u umjetničkom klizanju Alexia Paganini, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

Ključni cilj je predstavljanje klizanja na ledu početnicima i onim malo naprednijim, stvarajući nezaboravno iskustvo i slavljenje duha klizanja za sve - klizače amatere, klizače rekreativce, penzionisane takmičare – drugim riječima, za cijelu porodicu.

Organizator ovog događaja za Bosnu i Hercegovinu je Savez klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, a institucionalni partneri su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo.

Ulaznice su besplatne, ali je njihov broj ograničen. Mogu se preuzeti ispred klizališta na Skenderiji pred početak manifestacije.

Proslava podrazumijeva 3 sata programa:

16.00 - 17.00 – besplatno klizanje za građanstvo

17.15 - 18.15 – besplatno klizanje za djecu

18.30 - 19.30 – Party on Ice

Tokom cijelog trajanja proslave, pored ledene plohe će biti organizovana promocija i upoznavanje sa klizačkim sportom (specifičnosti treniranja, oprema, kostimi, šminka, bezbjednost,) na zabavan i edukativan način.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Seniorski reprezentativac BiH u brzom klizanju Tarik Omeragić nastupio na Svjetskom kupu u Dresdenu

Nastupi reprezentativca BiH u brzom klizanju Omeragića i Muzaferovića

Omeragić nastupio na Svjetskom prvenstvu u Montrealu

Promo

Otvorena nova poslovnica Addiko Bank Sarajevo u centralnom dijelu grada

M:tel: Bez prekida u komunikaciji i za vrijeme kolapsa elektroenergetskog sustava

Konferencija Connecto 2024. u Intera Tehnološkom parku u Mostaru