Stranačke aktivnosti     | 07.12.2022. 16:51 |

Saopćenje za javnost GO SDP-a BiH Mostar

FENA Saopćenje

PREDMET: Saopštenje za javnost

 

Gradska organizacija SDP-a Mostar najoštrije osuđuje novi vandalski čin u našem gradu u vidu krađe i uništavanja Saborne crkve u Mostaru. Ova crkva osim što treba ponovno postati mjesto molitve naših sugrađana pravoslavne vjeroispovijesti, njezinoj obnovi veseli se svaki iskreni Mostarac i Mostarka jer je ovaj hram od nevjerojatne historijske vrijednosti i jedan od simbola Mostara.

Zato nas izuzetno žalosti činjenica da su pojedinci dotakli moralno dno, pa umjesto daljnje obnove danas svjedočimo krađi i uništavanju crkve. Također smo već duži vremenski period zabrinuti za sigurnosnu situaciju u Mostaru, kao i to što MUP nije sposoban rasvijetliti ni jedno krivično djelo krađe i skrnavljenja naših kulturnih i historijskih simbola, a najbolji je primjer Partizansko-spomen groblje čije uništavanje već pola godine nije rasvijetljeno.

SDP Mostar iskazuje i spremnost da potakne sve nivo vlasti u Bosni i Hercegovinu da se uključe u obnovu Saborne crkve u Mostaru i da ova crkva uskoro ponovno zablista u najljepšem izdanju.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost GO SDP BiH Mostar

Saopćenje za javnost GO SDP BiH Mostar

Priopćenje za javnost GO SDP BiH Mostar

Promo

Аlkaloid - Rezultati rada za period januar-marta 2024. godine 

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti