Bosna i Hercegovina     | 15.12.2022. 15:34 |

Na inicijativu premijera Forte u centru Sarajeva postavljena velika zastava EU  

FENA Saopćenje, Foto/ Harun Muminović

SARAJEVO, 15. decembra (FENA) - Na inicijativu premijera Kantona Sarajeva Edina Forte, a u saradnji sa Gradskom upravom, danas je na zgradu kod Vječne vatre postavljena zastava Evropske unije.   

Isticanjem zastave dimenzija 12 x 6 metara na jednoj od najprometnijih lokacija u centru Sarajeva kantonalna i gradska vlast simbolično dočekuje odluku o dobivanju kandidatskog statusa za Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.   

Premijer Forto ovom prilikom potvrdio je snažnu opredjeljenost i nastavak angažmana Vlade Kantona Sarajevo na reformskim procesima u skladu s modernim evropskim praksama.   

- Kanton Sarajevo i do sada je bio predvodnik brojnih reformskih procesa po uzoru na evropske zemlje, a dugo očekivani pomak u evropskim integracijama će nam biti dodatni vjetar u leđa i dodatna motivacija da još snažnije radimo kako bi građanima osigurali standard života približan onome u Evropskoj uniji - poručio je premijer Forto.   

Izrazio je zadovoljstvo da se u krugovima međunarodne zajednice upravo Kanton Sarajevo pominje kao pozitivan primjer napretka te da i druge sredine u BiH, uz nesebičnu pomoć KS, preuzimaju stečena iskustva.   
 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

U Srbiji raste prorusko raspoloženje, a pada podrška članstvu u EU - istraživanje

DEI - Počele pripreme za prvu fazu pregovora o pristupanju - screening

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel