Bosna i Hercegovina     | 06.01.2023. 09:53 |

NVO - Hitno pokrenuti postupak protiv najodgovornijih za obilježavanje neustavnog dana RS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. januara (FENA) – Udruženje žrtava i svjedoka genocida i udruženja Pokret  "Majke enklava Srebrenica i Žepa", povodom najave obilježavanja 9. januar neustavnog dan RS u Istočnom Sarajevu, smatraju da je očito cilj obilježavanje tog dana nadomak  grada koji  je bio pod opsadom upravo od onih  koji na ovaj način žele pokazati da su još tu i da se njihov odnos prema Sarajevu i onima koje su držali pod opsadom nimalo nije promjenio i da su spremni to isto ponovit.  

Udruženje žrtava i svjedoka genocida i udruženja Pokret  "Majke enklava Srebrenica i Žepa" zahtjeva od  vlasti, a prije svega od Tužilaštva BiH da hitno pokrene postupak protiv najodgovornijih za, kako ističu, takav sraman čin. 

- Takođe, vrijeme je, da  međunarodne organizacije koje su garanti poštivanja Ustava, a samim tim i Dejtonskog sporazuma, u skladu sa svojim ovlaštenjima, smjene najodgovornije za obilježavanje neustavnog dana RS - navodi se u saopćenju.

 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Majke Srebrenice međunarodnoj zajednici: Ozbiljno shvatite Vučićeve prijetnje i rasporedite NATO snage na granicu sa Srbijom

Udruženja reagovala na Nešićevu izjavu, pozvali Schmidta da smijeni ministra 'nesigurnosti'

Udruženje žrtava i svjedoka genocida i 'Majke Srebrenice i Žepe' traže hitnu reakciju UN-a

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel