Kultura     | 15.01.2023. 12:51 |

Prve projekcije digitalne kinematografije Livno i Tomislavgrad imat će na ljeto

FENA Mario Loncar, Foto: Mario Lončar

TOMISLAVGRAD,15. siječnja ( FENA) - Upravni odbor Fondacije za kinematografiju Sarajevo započeo je realizaciju kapitalnoga projekta digitalizacije kinodvorana u lokalnim zajednicama u Federaciji BiH, te su novu kino opremu, uz ostale, dobili i u Livnu i Tomislavgradu.

 

Shodno tome, Fondacija za kinematografiju Sarajevo je u prosincu 2022. godine objavila tender za nabavku kino projektora i ostale opreme za kino projekcije za potrebe 13 općina koji su odabrani putem Javnog poziva Fondacije za kinematografiju Sarajevo.

Novu kino opremu dobit će 15 kinodvorana, među kojima su Tomislavgrad i Livno, a već prve projekcije filmova bit će održane već na ljeto ove godine.

- Javili smo se na natječaj i prošli te sam u ovom trenutku zbilja ponosna na svoj cijeli tim i druge osobe koji su pomogli u realizaciju ovoga hvala vrijednog projekta za Tomislavgrad. S ovim projektom upotpunjujemo našu kulturnu djelatnost, a kroz svoj dosadašnji rad kino predstave smo prikazivali filmskom aparaturom koju smo imali- kazala je za Fenu ravnateljica kulturno informativnog centra Tomislavgrad Danijela Papić.

Jedan od glavnih uvjeta za prolazak natječaja je da općina Tomislavgrad, odnosno grad Livno dadne nositeljima projekta suglasnost u vidu odluke da će sufinancirati dio te kompletne opreme za kino dvoranu, sto je i učinjeno.

-Ovo je prvi natječaj ovakve vrste u BiH odmah smo se javili i odmah prošli - istaknula je Papić.

Po riječima ravnateljice Narodnog sveučilišta u Livnu Drage Krešo, vrijednost projekta za digitalizaciju kino dvorane po aplikantu iznosi 158 tisuća maraka s tim da će Fondacija za kinematografiju financirati sa 50 psoto, a ostalih 50 psoto grad Livno i općina Tomislavgrad. Ravnateljica Papić je dodala da će učešće u sufinanciranju imati i Hercegbosanska županija.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Obilježen Svjetski dan bubrega u Tomislavgradu

Isporučena vrijedna oprema za službu Civilne zaštite Goražde

U Livnu postavljena najnovija digitalna oprema za kinoprojekcije

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel