Kultura     | 20.01.2023. 08:43 |

Ilko Barbarić predstavio svoju knjigu u Tomislavgradu

FENA Mario Loncar, Foto: Mario Lončar

TOMISLAVGRAD, 20. siječnja (FENA) - U organizaciji Kulturno informativnog centra (KIC) Tomislavgrad u četvrtak je predstavljena knjiga dugogodišnjeg TV novinara Ilke Barbarića.

 

U svom književnom prvijencu Barabrić je objedinio kratki roman “Zatvaraj vrata” te dva komična dramska teksta – “Nemoj preko telefona” i “Štrajk glađu poslije ručka”.

Jedan od promotorica knjige, profesorica Marija Pavković Baković pohvalila je Barbarićevo pisanje, istaknuvši kako je u teatru najteže uprizoriti komediju, a književniku je najteže napisati komediju.

- Jedna od glavnih odlika kvalitetnog književnog djela je upotreba ironije. Treba imati dobro iznijansiran stil i dotjeran izraz da bi takav književni postupak bio suptilan i efektan. Ilko ga itekako ima - kazala je Pavković Baković.

Iako se radi o komičnim tekstovima, dodala je Pavković Baković, knjiga se zapravo može percipirati i kao tragediju u tri čina:

- Autor je dovoljno profiliranog izraza da zna da se o najozbiljnijim temama do čitatelja dolazi upravo komičnim načinom ili kako je Aristotel kazao „ono što je smiješno dio je nečeg ružnog“.

Na predstavljanju knjige ulomak je čitala Mateja Jolić, a član Škole mjuzikla i glume KIC-a Ivan Lerota uprizorio je jednu scenu iz Barbarićeve knjige.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Novinarska radionica Ilke Barbarića za duvanjske srednjoškolce

Otvorena izložba Jure Semrena „C'EST LA VIE - Godine J(j)ure *30“

KIC Tomislavgrad bogatim programom obilježava Svjetski dan glazbe

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel