Kultura     | 23.01.2023. 12:08 |

U srijedu 'Heroj nacije', a u nedjelju 'Identitluk' na sceni NPM-a

FENA Saopćenje, Foto/ NP Mostar

MOSTAR, 23. siječnja (FENA) - Mostarsku publiku i ovog tjedna u Narodnom pozorištu očekuju zanimljivi naslovi pa će tako u srijedu, 25. siječnja, na Velikoj sceni NPM-a biti odigrana predstava "Heroj nacije" Ivana M. Lalića, u režiji Gorana Damjanca, s početkom u 20 sati.

 

 

 Ova crna komedija, kako je žanrovski opisuju pisac i redatelj, tematizira stanje duha običnog čovjeka kroz prizmu "skrivenih" kamera, i kao posljedicu, raskol unutar ličnosti koja se nađe između stvarnosti i 'realitija – parastvarnosti'.

Glumačku postavu čine: Saša Oručević, Amela Kreso, Fatima Kazazić Obad, Dražen Pavlović, k.g, Emir Spahić i Vedran Vilogorac.

 Nadlaje, predstava "Identitluk" autorski projekat ansambla predstave, redateljice Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine, a prema motivima djela Amina Maaloufa, na rasporedu je u nedjelju, 29. siječnja, s početkom u 20 sati.

 "Identitluk" suočava dominantne bosanskohercegovačke identitete u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na Maaloufov esej 'U ime identiteta'.

Seminar ubrzo postaje drugi plan predstave, dok u prvom planu sve jače dolaze do izražaja pitanja pripadnosti, vrijednosti i onog stalnog:"čije je bolje?". Na satiričan način propituju se identiteti i njihovo plitko shvatanje u našem društvu, te otvaraju pitanja koja potiču razmišljanje o vlastitom identitetu.

Predstava je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta u Mostaru, Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara.

Glumačku postavu čine: Fatima Kazazić Obad, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko, Ivo Krešić, Dražen Pavlović i Nedim Malkočević.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U petak 'Alfa Beta' u Narodnom pozorištu Mostar

Predstave u ožujku u novom ruhu Narodnog pozorišta u Mostaru

Dvije zanimljive predstave na repertoaru HNK Mostar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo